Evenimente


6 Mai – Ziua Maistrului Militar de Marină | 115 ani de profesionalism ghidat de pasiune

 • 06/05/2024

 

În cea de-a doua zi a Sfintelor Sărbători de Paști, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale transmite cele mai curate gânduri absolvenților săi de zeci de promoții, la aniversarea a 115 ani de când Regele Carol I a semnat decretul de înființare a Corpului Maiștrilor Militari de Marină.

Citeşte...

Proiect european în Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

 • 22/04/2024

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-a alăturat proiectului eTwinning „National Night of Classical High Schools 2024”.

Citeşte...

Ziua Porților Deschise – ediția aprilie 2024

 • 20/04/2024

 

Pe 20 aprilie, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a organizat Ziua Porților Deschise. Evenimentul s-a bucurat de prezența câtorva zeci de persoane, în special elevi de liceu interesați să urmeze o carieră în domeniul militar.

Citeşte...

Sesiune de comunicări științifice la SMMMSFA

 • 19/04/2024

 

În perioada 17-19 aprilie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au participat la cea de-a IX-a ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc din garnizoana Buzău.

Citeşte...

Laborator mobil de donare de sânge

 • 18/04/2024

 

Faptele bune nu au nevoie de ocazii speciale. Joi, 18 aprilie, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, a organizat un centru mobil de donare de sânge.

Citeşte...

Vizită de documentare la Centrul 39 Scafandri

 • 12/04/2024

 

Elevii militari de anul I au desfășurat vineri, 12 aprilie, o amplă vizită de documentare la Centrul 39 Scafandri din Constanța și la subunitățile de nave de scafandri din Portul Militar Constanța.

Citeşte...

Ziua NATO în România – 20 de ani de apartenență la cea mai puternică alianță militară de pe planetă

 • 07/04/2024

 

Prima duminică a lunii aprilie este considerată Ziua NATO în România. Pentru a marca așa cum se cuvine această zi deosebită, duminică, 7 aprilie, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a avut loc ridicarea la catarg a drapelelor României și al NATO, pe acordurile Imnului Național al României, respectiv pe cele ale imnului Alianței Nord-Atlantice.

Citeşte...

Experiență de valoare pentru 15 elevi militari, pe mare, la bordul F221

 • 29/03/2024

 

În perioada 25 – 29 martie, 15 elevi de anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au petrecut o săptămână pe mare, la bordul fregatei „Regele Ferdinand” (F221).

Citeşte...

178 de ani de la nașterea primului amiral din istoria Forțelor Navale Române

 • 27/03/2024

 

Pe 27 martie 2024 sărbătorim 178 de ani de la nașterea primului amiral din istoria Forțelor Navale Române, Viceamiralul Ioan Murgescu. Născut la Buzău în 1846, Murgescu și-a dedicat viața serviciului naval, fiind recunoscut pentru contribuțiile sale remarcabile.

Citeşte...

22 Martie – Ziua Mondială a Apei „Apă pentru Pace”

 • 22/03/2024

 

În fiecare an, pe 22 martie, Organizația Națiunilor Unite marchează Ziua Mondială a Apei. Anul acesta, motto-ul ales este „Apă pentru Pace”, deoarece această resursă extrem de prețioasă și indispensabilă a planetei are puterea de a aprinde, dar mai ales de a stinge conflicte.

Citeşte...

Bursa semestrială „M.m. Ghe. Cătălin Rădoi”, acordată de Liga Maiștrilor Militari de Marină, și-a desemnat câștigătorii

 • 13/03/2024

 

„Femeile puternice sunt cele care răstoarnă barierele și deschid noi drumuri. Ele nu așteaptă ca istoria să le înregistreze, ele o scriu cu propriile lor acțiuni”

Citeşte...

Lecție-vizită la unitățile de nave din Portul Militar Mangalia și la Divizionul 508 Rachete de Coastă. Elevii militari descoperă perspectivele navelor și tehnologiile avansate ale Forțelor Navale

 • 21/02/2024

 

Mai puțin de jumătate de an îi desparte pe elevii de anul al doilea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale de momentul absolvirii. Cei mai mulți dintre ei au început deja să se documenteze cu privire la specificul unităților de marină pentru care și-ar dori să opteze după susținerea examenului de certificare profesională.

Citeşte...

Ziua Sportului Militar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 19/02/2024

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a marcat vineri, 16 februarie, Ziua Internațională a Sportului Militar printr-un antrenament comun al întregului batalion de elevi, la care a fost invitat să participe și personalul militar și civil al unității.

Citeşte...

Un camarad de excepție a trecut în neființă

 • 01/02/2024

 

Cu profund regret și compasiune, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale anunță trecerea la cele veșnice, după o grea suferință, a celui care a fost M.m.pr. (rz) Ștefan Popescu.

Citeşte...

Evaluare de final de semestru, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 26/01/2024

 

În perioada 22 ianuarie – 9 februarie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale susțin evaluarea de final de semestru.

Citeşte...

Ziua Unirii Principatelor, sărbătorită la Constanța

 • 24/01/2024

 

Comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandorul Valentin Nae, însoțit de maistrul militar de comandă, M.m.pr. Laurențiu Dragomir și șase elevi militari, a luat parte miercuri, 24 ianuarie, la ceremonia organizată în Piața Ovidiu din Constanța, cu prilejul împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Citeşte...

A început, oficial, noul an de instrucție 2024

 • 15/01/2024

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a oficializat luni, 15 ianuarie, deschiderea anului de instrucție 2024, concomitent cu toate celelalte structuri ale categoriei de forțe.

Citeşte...

Favoriții podiumurilor aduc acasă un nou set de medalii!

 • 15/12/2023

 

Lotul sportiv al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de slt. Ioan Panainte, a cucerit, din nou, podiumul, de această dată la Campionatul militar de Taekwondo pentru instituțiile militare de învățământ, etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale.

Citeşte...

Distincții militare în semn de apreciere

 • 11/12/2023

 

Ziua Națională a României este, de regulă, un prilej pentru a sărbători tot ce avem mai frumos și mai de preț, ca națiune, dar și de a-i onora, așa cum se cuvine, pe camarazii care s-au remarcat în activitate.

Citeşte...

Festivalul de Datini și Tradiții de Crăciun de la Curtea de Argeș

 • 07/12/2023

 

„Crăciunul este anotimpul în care rugăciunile înfloresc în colinde”

Citeşte...

1 Decembrie – Ziua Națională a României

 • 01/12/2023

 

„Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară” – Mihai Eminescu

Citeşte...

Trofeul Ligii Maiștrilor la șah

 • 25/11/2023

 

Se spune că înțelepciunea unui șahist de a anticipa mutările adversarului este similară cu iscusința unui navigator de a ghici mișcările mării. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit sâmbătă, 25 noiembrie, ediția a X-a a Trofeului Ligii Maiștrilor la șah, eveniment organizat de Liga Maiștrilor Militari de Marină.

Citeşte...

Lecție-vizită la Centrul de Scafandri, în ziua aniversării a 56 de ani de existență

 • 15/11/2023

 

Elevii de anul II ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au vizitat miercuri, 15 noiembrie, cel mai nou și mai modern sistem de scufundare simulată din Europa, LH-300, aflat în compunerea Laboratorului Hiperbar din cadrul Centrului 39 Scafandri.

Citeşte...

14 Noiembrie 1878 – 14 Noiembrie 2023 | 145 de ani de la revenirea Dobrogei la România

 • 14/11/2023

 

Comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandorul Valentin Nae, maistrul militar de comandă al unității, Mmpr. Laurențiu Dragomir și o grupă de elevi militari au participat marți, 14 noiembrie, la manifestările solemne dedicate aniversării celor 145 de ani de la revenirea Dobrogei sub autoritate și administrație românească.

Citeşte...

Centru mobil de donare de sânge la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, de Ziua Națională a Dobrogei

 • 14/11/2023

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a marcat marți, 14 noiembrie, 145 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, într-o manieră inedită, printr-o acțiune de donare de sânge, chiar la sediul instituției.

Citeşte...

Din nou pe podium

 • 12/11/2023

 

Lotul de înot al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de slt. Ioan Panainte, a reușit să urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului, în clasamentul general, la Campionatul Militar de Natație, desfășurat la Alba Iulia, în perioada 10 – 12 noiembrie.

Citeşte...

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, față în față cu viitorii ofițeri și maiștri militari de marină: „Mândria de a reprezenta o țară ca România trebuie să renască și prin voi o poate face. Fiți pregătiți să îmbrățișați noi tehnologii care vă vor revoluționa profesia”

 • 11/11/2023

 

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a aflat sâmbătă, 11 noiembrie, la Constanța, unde a vizitat platforma de învățământ a Forțelor Navale Române și portul militar Constanța.

Citeşte...

Sesiunea de comuncări științifice a elevilor, ediția a XIII-a

 • 10/11/2023

 

În perioada 8 – 10 noiembrie, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit cea de-a XIII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor.

Citeşte...

A fost o zi excelentă pentru fapte bune

 • 09/11/2023

 

Un pluton de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a participat joi, 9 noiembrie, la o acțiune de ecologizare a unui sector de plajă din Constanța, activitate urmată de o sesiune de plantare de copaci, în prima pădure urbană din Constanța, amenajată de prietenii noștri de la Act for Tomorrow, în cartierul Inel II.

Citeşte...

Vizită fulger a subofițerului de comandă al Statului Major al Apărării la Constanța: Plt.adj. pr. Florea Sas: „Zona de confort nu generează niciodată progres. Căutați să deveniți imaginea liderului pe care îl admirați”

 • 30/10/2023

 

Plutonierul adjutant principal Florea Sas, consilierul șefului Statului Major al Apărării pe problematică ce ține de maiștri militari și subofițeri, s-a aflat luni, 30 octombrie, la Constanța, unde, însoțit de maistrul militar de comandă al Statului Major al Forțelor Navale, maistrul militar principal Marius Irimia, a inspectat condițiile în care se desfășoară activitățile de formare a viitorilor maiștri militari de marină.

Citeşte...

Distincții acordate de Ziua Armatei României

 • 25/10/2023

 

Ziua Armatei României este prilejul de recunoaștere a meritelor militarilor și civilor care s-au remarcat în activitatea profesională.

Citeşte...

Ziua Armatei României în școli ne-a adus mai aproape de viitorii noștri colegi

 • 19/10/2023

 

În perioada 12-19 octombrie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au participat la activitățile dedicate celei de-a XI-a ediții a proiectului „Ziua Armatei României în școli”.

Citeşte...

Lotul sportiv de orientare al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a obținut locul IV la „Campionatul Militar de Orientare pentru instituțiile de învățământ militar”

 • 16/10/2023

 

Lotul sportiv de orientare al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de sublocotenentul Ioan Panainte, a participat, în perioada 12-16 octombrie 2023 în garnizoana Ploiești, la Campionatului Militar de Orientare pentru instituțiile de învățământ militar – etapa finală pe MApN, găzduită de Baza 2 Logistică „Valahia”.

Citeşte...

Ceremonia depunerii Jurământului Militar

 • 20/10/2023

 

Într-o atmosferă de bucurie, emoție și mândrie, în care și vremea a ținut cu ei, 76 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus vineri, 20 octombrie, jurământul de credință față de Patrie și popor, devenind, astfel, cei mai tineri militari ai Armatei României.

Citeşte...

Am reprezentat Forțele Navale la Bucharest Gaming Week

 • 15/10/2023

 

În weekend-ul 14 – 15 octombrie, reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale și-au făcut loc printre sutele de gameri pasionați de la Bucharest Gaming Week 2023, eveniment găzduit de cea mai impunătoare clădire administrativă din sud-estul Europei, Palatul Parlamentului din Capitală.

Citeşte...

Prima vizită la Muzeul Național al Marinei Române

 • 13/10/2023

 

Activitate deosebită pentru elevii de anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, care au pășit, unii pentru prima dată, în sanctuarul istoriei și tradițiilor marinei militare și comerciale române, o experiență educativă și istorică extraordinară.

Citeşte...

Senzații tari... simulate pentru elevii de anul I

 • 13/10/2023

 

Elevii de anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, au avut parte vineri, 13 octombrie, de o experiență un pic mai specială, în cadrul modulului de pregătire militară generală.

Citeşte...

Ne antrenăm permanent pentru a face față oricărei provocări!

 • 12/10/2023

 

Ca viitori militari în Armata României, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale trebuie să fie cât mai bine pregătiți pentru a acționa cu eficacitate atunci când natura evenimentelor o impune.

Citeşte...

Ziua Armatei României în școli

 • 12/10/2023

„Armata este scutul țării, cel mai puternic instrument de apărare și pace” – Ioan Gheorghe Savin

Alături de camarazi ai noștri de la Centrul de Scafandri și din cadrul Flotilei 56 Fregate, i-am vizitat joi, 12 octombrie, pe elevii de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța, pentru a le vorbi despre rolul armatei într-un stat, dar și pentru a le prezenta oportunitățile unei cariere de maistru militar de marină.

Citeşte...

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, 126 de ani de excelență

 • 08/10/2023

 

8 Octombrie este o zi specială, în care celebrăm 126 de ani de existență a unei instituții fundamentale pentru dezvoltarea și evoluția Forțelor Navale, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeşte...

We Are INVICTUS

 • 07/10/2023

 

Colegii noștri mm II Marius-Gabriel Tomița, elv. cap. Cristian Micu, cap. III Ștefania Buguleț, sold. Mădălina Diaconescu, sold. Cosmin Marian, elv. Andreea Santu și elv. Ruxița Dragone au făcut parte, sâmbătă, 07 octombrie, din echipa de maratoniști a Forțelor Navale Române care a alergat pe traseul roșu al celei de-a X-a ediții a Ștafetei INVICTUS, de la Constanța la Tulcea.

Citeşte...

Elevii de anul I, trageri cu armamentul de infanterie

 • 04/10/2023

 

Unul dintre cele mai așteptate momente ale modulului de pregătire militară generală, pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a fost cel al primelor trageri cu armamentul de infanterie.

Citeşte...

Adio, arme!

 • 01/10/2023

 

Toamna este, deopotrivă, un anotimp al nostalgiei și al transformării, al melancoliei și al noilor capitole. Cu satisfacția lucrului bine făcut, colegul nostru M.m.pr. Laurențiu Mardan, cel mai bun specialist al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în specialitatea Arme sub apă, a spus „adio, arme”, începând de la 1 octombrie.

Citeşte...

Promovarea ofertei educaționale în Ploiești

 • 22/09/2023

 

La invitația Asociației „Suntem România!”, în săptămâna 18 – 22 septembrie, echipajul Forțelor Navale Române a acostat la Palatul Culturii din Ploiești, unde inclusiv Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost prezentă cu un stand de promovare a ofertei educaționale.

Citeşte...

Înmânarea armamentului individual

 • 13/09/2023

 

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, toamna se numără momentele emoționante. Miercuri, 13 septembrie, pe platoul din incinta unității a avut loc înmânarea armamentului individual celor 109 elevi de anul I, simbol al trecerii la următorul nivel, cel al responsabilității și devotamentului.

Citeşte...

Acțiune de donare de sânge pentru ajutorarea unui camarad

 • 12/09/2023

 

Solidaritatea este una dintre valorile care ne definesc pe noi, ca militari. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale încurajează permanent acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care a răspuns întotdeauna pozitiv apelurilor primite de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta și chiar a inițiat acțiuni proprii de donare de sânge pentru cei aflați în necesitate.

Citeşte...

Autoevaluare

 • 11/09/2023

 

Festivitatea care marchează debutul anului școlar coincide, an de an, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și cu activitatea de autoevaluare a activității instituției de învățământ postliceal militar de marină.

Citeşte...

A început un nou an de învățământ

 • 11/09/2023

 

Festivitatea de inaugurare a noului an de învățământ 2023 – 2024, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, s-a desfășurat luni, 11 septembrie, în prezența comandantului Comandamentului Flotei, contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, a comandanților de mari unități și unități, din Forțele Navale Române, reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și Poliției de Frontieră.

Citeşte...

„La drapel pentru onor, înainte!”

 • 08/09/2023

 

Bobocii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au prezentat vineri, 8 septembrie, pentru prima dată, onorul Drapelului de luptă al unității militare de învățământ. Cu această ocazie, elevii de anul I au aflat structura și semnificația acestui prețios stindard.

Citeşte...

Călătoria începe aici!

 • 05/09/2023

 

Visurile devin realitate. Ambiția și perseverența dau roade. Sunt doar două dintre adevărurile celor mai noi colegi ai noștri. Cu emoții, cu teamă, cu timiditate sau, din contră, cu multă siguranță în forțele proprii, aproximativ 110 elevi de anul I au pășit marți, 5 septembrie, pentru prima dată, pe poarta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeşte...