Evenimente


Vizită fulger a subofițerului de comandă al Statului Major al Apărării la Constanța: Plt.adj. pr. Florea Sas: „Zona de confort nu generează niciodată progres. Căutați să deveniți imaginea liderului pe care îl admirați”

 • 30/10/2023

 

Plutonierul adjutant principal Florea Sas, consilierul șefului Statului Major al Apărării pe problematică ce ține de maiștri militari și subofițeri, s-a aflat luni, 30 octombrie, la Constanța, unde, însoțit de maistrul militar de comandă al Statului Major al Forțelor Navale, maistrul militar principal Marius Irimia, a inspectat condițiile în care se desfășoară activitățile de formare a viitorilor maiștri militari de marină.

Citeşte...

Distincții acordate de Ziua Armatei României

 • 25/10/2023

 

Ziua Armatei României este prilejul de recunoaștere a meritelor militarilor și civilor care s-au remarcat în activitatea profesională.

Citeşte...

Ziua Armatei României în școli ne-a adus mai aproape de viitorii noștri colegi

 • 19/10/2023

 

În perioada 12-19 octombrie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au participat la activitățile dedicate celei de-a XI-a ediții a proiectului „Ziua Armatei României în școli”.

Citeşte...

Lotul sportiv de orientare al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a obținut locul IV la „Campionatul Militar de Orientare pentru instituțiile de învățământ militar”

 • 16/10/2023

 

Lotul sportiv de orientare al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de sublocotenentul Ioan Panainte, a participat, în perioada 12-16 octombrie 2023 în garnizoana Ploiești, la Campionatului Militar de Orientare pentru instituțiile de învățământ militar – etapa finală pe MApN, găzduită de Baza 2 Logistică „Valahia”.

Citeşte...

Ceremonia depunerii Jurământului Militar

 • 20/10/2023

 

Într-o atmosferă de bucurie, emoție și mândrie, în care și vremea a ținut cu ei, 76 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus vineri, 20 octombrie, jurământul de credință față de Patrie și popor, devenind, astfel, cei mai tineri militari ai Armatei României.

Citeşte...

Am reprezentat Forțele Navale la Bucharest Gaming Week

 • 15/10/2023

 

În weekend-ul 14 – 15 octombrie, reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale și-au făcut loc printre sutele de gameri pasionați de la Bucharest Gaming Week 2023, eveniment găzduit de cea mai impunătoare clădire administrativă din sud-estul Europei, Palatul Parlamentului din Capitală.

Citeşte...

Prima vizită la Muzeul Național al Marinei Române

 • 13/10/2023

 

Activitate deosebită pentru elevii de anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, care au pășit, unii pentru prima dată, în sanctuarul istoriei și tradițiilor marinei militare și comerciale române, o experiență educativă și istorică extraordinară.

Citeşte...

Senzații tari... simulate pentru elevii de anul I

 • 13/10/2023

 

Elevii de anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, au avut parte vineri, 13 octombrie, de o experiență un pic mai specială, în cadrul modulului de pregătire militară generală.

Citeşte...

Ne antrenăm permanent pentru a face față oricărei provocări!

 • 12/10/2023

 

Ca viitori militari în Armata României, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale trebuie să fie cât mai bine pregătiți pentru a acționa cu eficacitate atunci când natura evenimentelor o impune.

Citeşte...

Ziua Armatei României în școli

 • 12/10/2023

„Armata este scutul țării, cel mai puternic instrument de apărare și pace” – Ioan Gheorghe Savin

Alături de camarazi ai noștri de la Centrul de Scafandri și din cadrul Flotilei 56 Fregate, i-am vizitat joi, 12 octombrie, pe elevii de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța, pentru a le vorbi despre rolul armatei într-un stat, dar și pentru a le prezenta oportunitățile unei cariere de maistru militar de marină.

Citeşte...

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, 126 de ani de excelență

 • 08/10/2023

 

8 Octombrie este o zi specială, în care celebrăm 126 de ani de existență a unei instituții fundamentale pentru dezvoltarea și evoluția Forțelor Navale, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeşte...

We Are INVICTUS

 • 07/10/2023

 

Colegii noștri mm II Marius-Gabriel Tomița, elv. cap. Cristian Micu, cap. III Ștefania Buguleț, sold. Mădălina Diaconescu, sold. Cosmin Marian, elv. Andreea Santu și elv. Ruxița Dragone au făcut parte, sâmbătă, 07 octombrie, din echipa de maratoniști a Forțelor Navale Române care a alergat pe traseul roșu al celei de-a X-a ediții a Ștafetei INVICTUS, de la Constanța la Tulcea.

Citeşte...

Elevii de anul I, trageri cu armamentul de infanterie

 • 04/10/2023

 

Unul dintre cele mai așteptate momente ale modulului de pregătire militară generală, pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a fost cel al primelor trageri cu armamentul de infanterie.

Citeşte...

Adio, arme!

 • 01/10/2023

 

Toamna este, deopotrivă, un anotimp al nostalgiei și al transformării, al melancoliei și al noilor capitole. Cu satisfacția lucrului bine făcut, colegul nostru M.m.pr. Laurențiu Mardan, cel mai bun specialist al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în specialitatea Arme sub apă, a spus „adio, arme”, începând de la 1 octombrie.

Citeşte...

Promovarea ofertei educaționale în Ploiești

 • 22/09/2023

 

La invitația Asociației „Suntem România!”, în săptămâna 18 – 22 septembrie, echipajul Forțelor Navale Române a acostat la Palatul Culturii din Ploiești, unde inclusiv Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost prezentă cu un stand de promovare a ofertei educaționale.

Citeşte...

Înmânarea armamentului individual

 • 13/09/2023

 

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, toamna se numără momentele emoționante. Miercuri, 13 septembrie, pe platoul din incinta unității a avut loc înmânarea armamentului individual celor 109 elevi de anul I, simbol al trecerii la următorul nivel, cel al responsabilității și devotamentului.

Citeşte...

Acțiune de donare de sânge pentru ajutorarea unui camarad

 • 12/09/2023

 

Solidaritatea este una dintre valorile care ne definesc pe noi, ca militari. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale încurajează permanent acțiunile de donare de sânge, motiv pentru care a răspuns întotdeauna pozitiv apelurilor primite de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta și chiar a inițiat acțiuni proprii de donare de sânge pentru cei aflați în necesitate.

Citeşte...

Autoevaluare

 • 11/09/2023

 

Festivitatea care marchează debutul anului școlar coincide, an de an, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și cu activitatea de autoevaluare a activității instituției de învățământ postliceal militar de marină.

Citeşte...

A început un nou an de învățământ

 • 11/09/2023

 

Festivitatea de inaugurare a noului an de învățământ 2023 – 2024, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, s-a desfășurat luni, 11 septembrie, în prezența comandantului Comandamentului Flotei, contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, a comandanților de mari unități și unități, din Forțele Navale Române, reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și Poliției de Frontieră.

Citeşte...

„La drapel pentru onor, înainte!”

 • 08/09/2023

 

Bobocii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au prezentat vineri, 8 septembrie, pentru prima dată, onorul Drapelului de luptă al unității militare de învățământ. Cu această ocazie, elevii de anul I au aflat structura și semnificația acestui prețios stindard.

Citeşte...

Călătoria începe aici!

 • 05/09/2023

 

Visurile devin realitate. Ambiția și perseverența dau roade. Sunt doar două dintre adevărurile celor mai noi colegi ai noștri. Cu emoții, cu teamă, cu timiditate sau, din contră, cu multă siguranță în forțele proprii, aproximativ 110 elevi de anul I au pășit marți, 5 septembrie, pentru prima dată, pe poarta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeşte...