Experiență de valoare pentru 15 elevi militari, pe mare, la bordul F221

  • 29/03/2024

 

În perioada 25 – 29 martie, 15 elevi de anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au petrecut o săptămână pe mare, la bordul fregatei „Regele Ferdinand” (F221). În cele cinci zile de instruire alături de echipajul navei militare, viitorii maiștri militari de marină de la șase specialități au participat la ateliere de cunoașterea și vitalitatea navei, acordare de prim-ajutor și au asistat la exerciții de om la apă.

În paralel cu ateliere special gândite pentru ei de echipajul fregatei, elevii militari au desfășurat activități specifice domeniilor în care se pregătesc, respectiv artilerie navală, navigație, radiolocație, comunicații, motoare și mașini navale, motoare și instalații electrice navale. Elevii militari au efectuat carturi alături de membrii echipajului, au aprofundat lucrul la hartă, și-au împrospătat noțiunile de navigație și au pus în aplicare manevra Williamson de om la apă.

„Am fost profund impresionat de profesionalismul și priceperea membrilor echipajului. Eu studiez Echipamente de navigație și hidrografie, așa că am petrecut cel mai mult timp pe puntea de comandă a navei observându-i pe viitorii mei colegi. Atât eu cât și colegii mei am avut în permanență posibilitatea să dialogăm cu militarii de la bord, să îi vedem la lucru și să le cerem să ne explice anumite noțiuni și proceduri”, a declarat, la finalul experienței, elev sergent Florin Calenic.

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale pune un accent deosebit pe pregătirea practică a viitorilor absolvenți și depune constant eforturi pentru ca elevii militari să ia parte la lecții vizită, exerciții și stagii de practică la bordul navelor militare maritime și fluviale.