Evenimente

Ziua Marinei Române 2023, la Constanța

 • 05/08/2023

 

De Ziua Marinei Române, salutăm întotdeauna curajul, dedicarea și angajamentul neabătut al marinarilor noștri, militari și civili. Și în acest an, reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au fost prezenți la evenimentele dedicate sărbătoririi celei de-a 121-a aniversări a Zilei Marinei Române.

Citeste...

Ziua Educației Fizice Militare

 • 05/08/2023

 

În fiecare an, pe 5 august, Armata României sărbătorește Ziua Educației Fizice Militare, una dintre componentele fundamentale ale procesului de instrucție care contribuie, atât la îmbunătățirea stării de sănătatea fizice și psihice a personalului armatei, precum și la formarea și dezvoltarea calităților motrice și a deprinderilor utilitar-aplicative, necesare militarilor pentru îndeplinirea misiunilor.

Citeste...

Avansări în grad

 • 31/07/2023

 

La data de 31 iulie, patru dintre colegii noștri au fost avansați, la termen, la gradul următor.

Citeste...

Festivitate de absolvire la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 28/07/2023

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a organizat vineri, 28 iulie, festivitatea de absolvire și de acordare a primului grad militar absolvenților Promoției 2023, denumită onorific „General Constantin Christescu – 100”.

Citeste...

Excelența, premiată la Ziua Imnului Național al României

 • 29/07/2023

 

Imnul Național este unul dintre simbolurile cele mai de preț ale unui stat, precum și o parte foarte semnificativă a identității naționale.

Citeste...

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la bordul navelor militare fluviale

 • 13/07/2023

 

Joi, 13 iulie, 66 de elevi din anul I de studii și patru instructori de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale  au desfășurat o vizită de documentare și instruire practică la bordul navelor Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” și Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”.

Citeste...

Adio arme…

 • 30/06/2023

 

După 31 de ani de la asumarea jurământului de credință față de Patrie, colegul nostru plutonierul adjutant principal Liuță Buiea, cel care, timp de șapte ani, și-a asumat conducerea compartimentului de salarizare și decont din Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a decis că este timpul să agațe, definitiv, cascheta în cui.

Citeste...

Ziua Drapelului Național

 • 26/06/2023

 

Data de 26 iunie are o semnificație aparte în calendarele românilor. Este ziua în care este celebrat tricolorul, unul dintre cele trei simboluri supreme ale identității și unității românești, celelalte fiind imnul național, stema și sigiliul țării.

Citeste...

Sesiune de comunicări științifice la Pitești

 • 16/06/2023

 

În perioada 14 – 16 iunie, elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au reprezentat învățământul militar de marină la Sesiunea de comunicări științifice a elevilor, organizată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre, de la Pitești.

Citeste...

Ultima sesiune de examene din viața de elev militar

 • 08/06/2023

 

Elevii de anul al II-lea de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au susținut, în perioada 26 mai – 8 iunie, examenele de final de semestru.

Citeste...

Bibliotecă în aer liber

 • 01/06/2023

 

Am ales ziua de 1 iunie să inaugurăm cel mai nou proiect pe care îl punem în aplicare alături de partenerii noștri de la Comitetul National Roman pentru Drepturile Copilului Constanta și anume Biblioteca în aer liber.

Citeste...

30 de ani de carieră militară și un sfat: „În viață nu căutați exemple, ci încercați să schimbați voi lucrurile, prin fapte!”

 • 31/05/2023

 

În cariera oricărui militar există trei momente majore de referință: depunerea jurământului de credință față de Patrie și popor, primirea primului grad și cel care vine ca o încununare a întregii evoluții profesionale, trecerea în rezervă.

Citeste...

Marinari pentru o săptămână. 35 de elevi din județ Neamț au participat la programul „Cadet în Forțele Navale”

 • 30/05/2023

 

În perioada 24-30 mai, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost gazda celei de-a treia ediții din acest an a programului „Cadet în Forțele Navale”, la care au luat parte 35 de elevi de la 13 licee din județul Neamț și cinci cadre didactice.

Citeste...

Ziua Eroilor

 • 25/05/2023

 

Ziua Eroilor a fost comemorată, anul acesta, pe data de 25 mai, odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, ca semn de recunoștință pentru toți eroii care, de-a lungul veacurilor, pe câmpurile de luptă, au oferit jerfta supremă pentru libertatea țării, apărarea suveranității și integrității teritoriale.

Citeste...

Viitorii maiștri militari, stagiu de instruire ambarcată la bordul navei-școală „Mircea”

 • 03/05/2023

 

Elevii din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-au ambarcat miercuri, 3 mai, la nava-școală „Mircea”, în vederea desfășurării stagiului de practică marinărească.

Citeste...

Ședință de tragere cu pistolul 7,65 mm

 • 06/04/2023

 

Liga Maiștrilor Militari de Marină a acordat miercuri, 15 martie, bursa semestrială „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi” celor doi elevi de anul I și anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, care s-au remarcat prin rezultatele deosebite la sesiunea de examene care a încheiat primul semestru al acestui an de învățământ.

Citeste...

Ziua NATO în România

 • 02/04/2023

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au marcat duminică, 2 aprilie, Ziua NATO în România, prin arborarea la catarg a pavilioanelor României și al Alianței Nord Atlantice, precum și prin intonarea celor două imnuri, al României și al NATO.

Citeste...

Parteneri sub același nume, complici la bucurie, în cadrul programului „Școala Altfel”

 • 27/03/2023

 

O grupă de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța s-a deplasat luni, 27 martie, la Școala Gimnazială Nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian, pentru a desfășura cu elevii civili de acolo o serie de activități interactive, cu specific marinăresc, în cadrul programului național „Școala Altfel”.

Citeste...

22 Martie este Ziua Mondială a Apei

 • 22/03/2023

 

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei este accelerarea schimbării pentru a rezolva criza apei potabile și a sănătății.

Citeste...

Elevii militari cu cele mai mari medii, răsplătiți cu Bursa „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi”

 • 15/03/2023

 

Liga Maiștrilor Militari de Marină a acordat miercuri, 15 martie, bursa semestrială „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi” celor doi elevi de anul I și anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, care s-au remarcat prin rezultatele deosebite la sesiunea de examene care a încheiat primul semestru al acestui an de învățământ.

Citeste...

Lecție-vizită la Muzeul Național al Marinei Române

 • 15/03/2023

 

A venit timpul ca elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale să ia contact cu istoria armei pe care au ales-o. De aceea, miercuri, 15 martie, au mers la Muzeul Național al Marinei Române, unde muzeografii le-au făcut turul expoziției permanente și le-au explicat, în amănunt, caracteristicile exponatelor și valoarea lor.

Citeste...

Dialog între generații

 • 09/03/2023

 

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, s-a întâlnit joi, 9 martie, la Constanța, cu elevii și studenții militari de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și cu cadrele didactice și instructorii de la cele trei instituții militare de învățământ.

Citeste...

Armata, o „școală altfel”

 • 03/03/2023

 

Armata este, fără dar și poate, o „Școală Altfel”, chiar una deosebit de frumoasă și ofertantă din punct de vedere al beneficiilor pe care le oferă pe termen lung absolvenților săi. În acest context, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și-a deschis porțile, vineri, 3 martie, pentru câteva zeci de elevi de liceu de la Liceul Tehnologic "C.A.Rosetti" Constanta.

Citeste...

„Cadet în Forțele Navale”, ediția 2023, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 24/02/2023

 

11 elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani au luat parte, în săptămâna 20 – 24 februarie, la programul „Cadet în Forțele Navale” organizat de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Citeste...

Ziua Internațională a Sportului Militar

 • 17/02/2023

 

Elevii și personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au celebrat vineri, 17 februarie, în avans, Ziua Internațională a Sportului Militar.

Citeste...

Merite recunoscute

 • 08/02/2023

 

În semn de apreciere pentru 15, 20 și respectiv 25 de ani dedicați carierei militare și îndeplinirii cu profesionalism a misiunilor încredințate sub drapelul național, trei ofițeri, un maistru militar și doi subofițeri au fost distinși cu semnul onorific În Serviciul Patriei.

Citeste...

Întâlnirea anuală cu beneficiarii. Îmbunătățirea calității pregătirii viitorilor tehnicieni ai marinei, o prioritate generală

 • 03/02/2023

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a organizat vineri, 3 februarie, întâlnirea anuală cu beneficiarii.

Citeste...

Fiorii sesiunii de iarnă pentru viitorii maiștri militari de marină

 • 03/02/2023

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au încheiat primul semestru al anului de învățământ 2022 - 2023 cu o sesiune de examene teoretice și practice, desfășurată în perioada 26 ianuarie – 3 februarie.

Citeste...

Ridicăm ancora și dăm startul unui nou an de instruire!

 • 16/01/2023

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, alături de personalul militar și civil al unității, au luat parte luni, 16 ianuarie, la ceremonia de deschidere a noului an de instruire 2023, condusă de locțiitorul comandantului, comandorul Valentin Nae.

Citeste...

Treceri în rezervă la final de an

 • 29/12/2022

 

Pe data de 29 decembrie a avut loc, în cadru restrâns, festivitatea de trecere în rezervă a comandorului Vladimir Ablai și a maiștrilor militari principali Mihai Enciu și Iulian Ivanciuc, după o activitate militară îndelungată de 30 de ani. 

Citeste...

Acțiune caritabilă a elevilor militari, în satul Vârtop

 • 20/12/2022

 

Un grup de elevi militari din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a aflat despre situația precară a câtorva zeci de copii din satul Vârtop, din județul Constanța și a decis să le facă sărbătorile mai frumoase.

Citeste...

Premiu de excelență la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun de la Curtea de Argeș

 • 16/12/2022

 

Corul de elevii al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de maistru militar clasa a V-a Sorin Moldoveanu, a participat, în perioada 14 – 16 decembrie 2022 la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun, de la Curtea de Argeș.

Citeste...

Centru mobil de donare de sânge la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 12/12/2022

 

În spiritul sărbătorilor, dar mai ales al faptelor bune, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, a amenajat luni, 12 decembrie, în incinta unității, un centru mobil de donare de sânge.

Citeste...

Elevii militari au defilat la parada de Ziua Națională a României de la Constanța

 • 01/12/2022

 

Este o mândrie deosebită pentru orice militar să facă parte din blocul de paradă pentru Ziua Națională a României. De acest privilegiu au avut parte și 20 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, care au defilat, pe 1 Decembrie, la parada organizată la Constanța cu ocazia împlinirii a 104 ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918.

Citeste...

Pasionați de sportul minții

 • 19/11/2022

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au luat parte sâmbătă, 19 noiembrie, la cea de-a IX-a ediție a Trofeului Ligii Maiștrilor la șah, competiție destinată elevilor și studenților din instituțiile militare de învățământ de marină, organizată de Liga Maiștrilor Militari de Marină.

Citeste...

Sesiunea de comunicări științifice a elevilor, ediția a XII-a

 • 11/11/2022

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit, în perioada 9-11 noiembrie, cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor.

Citeste...

Campanie de promovare a carierei militare în județul Botoșani

 • 10/11/2022

 

Joi, 10 noiembrie, am încheiat o săptămână nemaipomenită petrecută în sânul elevilor de școală generală și liceu din municipiile Botoșani, Dorohoi și orașul Darabani.

Citeste...

Când românii au nevoie de sânge, militarii răspund „PREZENT!”

 • 05/11/2022

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, sub coordonarea maistrului militar clasa a V-a Sorin Moldoveanu, au răspuns pozitiv, în perioada 03-05 noiembrie, unor apeluri umanitare lansate de aparținătorii unor pacienți aflați pe patul de spital și a căror recuperare depinde de transfuzia de sânge.

Citeste...

Ceremonia de depunere a jurământului militar 2022

 • 21/10/2022

 

„...de azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea lui Dumnezeu v-ați legat pe viață de țară! Fiți demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”

Citeste...

Ziua Armatei României în școli | Popas la Şcoala Viceamiral Ioan Murgescu

 • 21/10/2022

 

În săptămâna premergătoare sărbătorii Zilei Armatei României, marinarii militari au adus tradițiile mai aproape de copii și nu oriunde, ci în școală.

Citeste...

Ziua Armatei României în școli – 2022 | Primul popas: Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Constanța

 • 21/10/2022

 

Elev caporal Alberto Ion și fruntaș Georgiana Pescaru sunt absolvenți ai Liceului Teoretic „G. Călinescu” din Constanța și viitori maiștri militari de marină. Ieri, cei doi s-au întors în mijlocul foștilor colegi de liceu pentru a povesti despre viața de elev militar și despre motivele care i-au determinat pe ei să aleagă să schimbe hainele civile cu ținuta militară.

Citeste...

Exercițiu de testare a măștii contra gazelor

 • 12/10/2022

 

Elevii militari și personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au desfășurat miercuri, 12 octombrie, o activitate de verificare a măștilor contra gazelor în atmosferă contaminată.

Citeste...

Împreună suntem mai valoroși!

 • 08/10/2022

 

Aniversarea celor 125 de ani de la înființarea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a constituit un bun prilej pentru întâlnirea tuturor comandanților școlilor militare de maiștri militari și subofițeri din Armata României, pentru a discuta subiecte comune în ceea ce privește modernizarea învățământului tehnic postliceal militar și de a dezbate idei privind conlucrări viitoare.

Citeste...

Chip de poveste

 • 08/10/2022

 

Ce îl face pe un om cu adevărat excepțional și remarcabil este devotamentul său față de valorile care îi ghidează parcursul în viață. La aniversarea de 125 de ani de la înființarea învățământului militar postliceal de marină, Monetaria Statului aduce un omagiu prestigiului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale prin lansarea unei medalii aniversare pe al cărei revers se regăsește portretul unui elev militar.

Citeste...

125 de ani de tradiție în învățământul tehnic militar de marină

 • 08/10/2022

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a marcat vineri, 7 octombrie, aniversarea a 125 de ani de existență a învățământului tehnic militar de marină.

Citeste...

Prima şedinţă de tragere

 • 29/09/2022

 

Elevii de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au avut parte joi, 29 septembrie, de prima şedinţă de tragere reală cu armamentul individual de infanterie.

Citeste...

ABC-ul instrucției pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 15/09/2022

 

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale desfășoară, timp de 11 săptămâni, pregătirea militară generală și tactică, precum și pregătirea pentru formarea deprinderilor de comandă.

Citeste...

Liga Maiștrilor Militari de Marină susține excelența și încurajează performanța

 • 05/09/2022

 

Ceremonia de deschidere a noului an școlar a însemnat un dublu motiv de bucurie și satisfacție pentru elev caporal Elena – Georgiana Stemate. Liga Maiștrilor Militari de Marină, prin președintele său, M.m.pr.(r) Adrian Cristocea, i-a acordat elevei bursa semestrială „Maistru militar clasa a II-a Gheorghe Cătălin Rădoi” ca răsplată pentru faptul că s-a clasat prima în ierarhia mediilor din anul său de studii.

Citeste...

Autoevaluare

 • 05/09/2022

 

Tradiționala ceremonie de deschidere a noului an școlar a fost urmată luni, 5 septembrie, de ședința de autoevaluare a activității Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeste...

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2022-2023

 • 05/09/2022

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit luni, 5 septembrie, ceremonia de inaugurare a noului an de învățământ 2022-2023. În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a părinților și prietenilor, cei aproape 200 de elevi militari de anul I și anul al II-lea și-au ocupat locul în formație, cu emoția și optimismul specifice unui nou început.

Citeste...

Prezentarea Drapelului de Luptă al unității

 • 02/09/2022

 

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut vineri, 2 septembrie, prilejul inedit de a prezenta, pentru prima oară, onorul Drapelului de Luptă al Unității, în cadrul unei ceremonii dedicate special acestui simbol aparte.

Citeste...

Înmânarea armei

 • 02/09/2022

- În numele Patriei, îți înmânez arma!
- Servesc Patria!

Aceste două replici, rostite din toată inima, au animat vineri, 2 septembrie, platoul din curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în cadrul ceremoniei de înmânare a armamentului individual elevilor de anul I.

Citeste...

Prima zi în uniforma militară

 • 31/08/2022

 

Zi copleșitoare și de neuitat pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Tinerii care au promovat examenul de admitere și toate probele de selecție s-au prezentat miercuri, 31 august, la unitate pentru a se familiariza cu noul stil de viață condus după regulamentele militare.

Citeste...