Evenimente an şcolar 2021-2022

Ziua Marinei Române, la cea de-a 120-a aniversare

 • 15/08/2022

 

Fiecare marinar are o poveste. Dar nu toată lumea cunoaște câte un marinar... Totuși, fiecare dintre noi avem câte un motiv să îi fim recunoscători unuia.

La mulți ani de Ziua Marinei Române!

Citeste...

Examen de admitere

 • 05/08/2022

 

Aproximativ 80 de tineri care aspiră la o carieră de maistru militar în Forțele Navale Române s-au prezentat, pe 08 august, pentru a susține examenul scris la matematică și limba engleză.

Citeste...

Sesiune de examene de final de semestru pentru elevii militari de anul I

 • 05/08/2022

 

Sunt ultimele emoții din acest an școlar pentru elevii militari de anul I care, în perioada 01-05 august, susțin examenele care încheie cel de-al doilea semestru al primului an de studii.

Citeste...

Șefa promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia -100”: Vreau să devin doctor în Comunicații

 • 28/07/2022

 

Maistru militar clasa a V-a Andreea Ysabela Truțescu are 21 de ani, este din Siminoc, județul Constanța, a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu”, iar până în clasa a XI-a a crezut că va deveni medic. În ultimul an de liceu opțiunile sale au cunoscut o reconfigurare neașteptată. A ales să se pregătească pentru a deveni cadru militar.

Citeste...

Festivitate de absolvire a promoției 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia -100”

 • 28/07/2022

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a organizat joi, 28 iulie, în Piața Ovidiu din Constanța, festivitatea de înaintare în primul de maistru militar pentru absolvenții Promoției 2022, denumită onorific „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”.

Citeste...

Viitorii maiștri militari de marină susțin examenul de absolvire

 • 21/07/2022

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale din promoția 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia – 100” au susținut, în perioada 11 – 21 iulie, examenul de certificare a calificării profesionale nivel 5.

Citeste...

Lecție vizită la Muzeul Național al Marinei Române

 • 06/07/2022

 

Elevii militari de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut parte, miercuri, 6 iulie, de o lecție de istorie aparte, menită să le trezească interesul asupra disciplinei, considerată de mulți puțin cam anostă.

Citeste...

Elevii de anul I participă la marșuri de recunoaștere costieră

 • 22/06/2022

 

În perioada 20 – 22 iunie, elevii militari de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au asistat la o misiune de recunoaștere costieră desfășurată de nava maritimă de cercetare hidrografică „Cpt.cdor. Al. Cătuneanu”, în contextul pregătirilor ce au loc pentru Ziua Marinei Române 2022.

Citeste...

Stagiu de practică la nave pentru viitorii maiștri militari de marină

 • 02/07/2022

 

În perioada 6 iunie – 2 iulie elevii militari de anul al II-lea de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale desfășoară stagiul de practică la unitățile de nave și de uscat ale marinei militare din Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila.

Citeste...

Evaluare ARACIP

 • 10/06/2022

 

În perioada 09 – 10 iunie 2022, o comisie din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a desfășurat vizita de evaluare externă periodică, în vederea atestării nivelului calității serviciilor educaționale oferite de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Române.

Citeste...

Exercițiu de vitalitate în colaborare cu pompierii ISU „Dobrogea”

 • 30/05/2022

 

Prevenirea și stingerea incendiilor, precum și cunoașterea manevrelor de acordare a primului ajutor reprezintă aptitudini foarte importante din pregătirea profesională a viitorilor maiștri militari de marină.

Citeste...

Întâlnirea elevilor și studenților militari cu foști și actuali conducători ai Marinei

 • 02/06/2022

 

O sută de elevi militari de anul I, însoțiți de comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Nicu Chirea, au participat joi, 02 iunie, în aula Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, la o întâlnire inedită cu doi foști șefi ai Statului Major al Forțelor Navale, amiralii în rezervă Traian Atanasiu și Alexandru Mîrșu și cu actualii comandanți ai Flotei și Flotilei Fluviale, amiralii Valentin Iacoblev și Cornel Rogozan.

Citeste...

Examene de final de semestru pentru viitorii absolvenți

 • 03/06/2022

 

Elevii de anul II ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au susținut, în perioada 26 mai – 03 iunie, sesiunea de examene care încheie ultimul semestru din pregătirea lor ca viitori tehnicieni de marină.

Citeste...

Adio, arme!

 • 31/05/2022

 

Data de 31 mai este consemnată în calendarul Armatei României drept „Ziua Rezervistului Militar”. Această zi va avea o semnificație aparte începând de astăzi și pentru locotenent-colonelul Bogdan-Felix Mihăică, șef compartiment Operații și Instrucție.

Citeste...

Marinarii militari, la sesiunea de comunicări științifice a elevilor la SMMMSCTIAC

 • 26/05/2022

 

În perioada 24-26 mai, un pluton de 11 elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de lt.col. Benone Bodoc, a participat cu lucrări la cea de-a treia ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică de la Sibiu.

Citeste...

Premiul I la conferința TEHNONAV JUNIOR ediția a XI-a & DIGITAL ING ediția a II-a

 • 26/05/2022

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale ajung, din nou, pe podiumul Conferinței Naționale a Studenților și Elevilor din Domeniul Științelor Inginerești – TEHNONAV Junior, a cărei a XI-a ediție s-a desfășurat, la Constanța, între 24 și 26 mai.

Citeste...

6 mai – Ziua Maistrului Militar de Marină

 • 06/05/2022

 

Corpul maiștrilor militari de marină aniversează, la data de 6 mai 2022, 113 ani de la înființare, prin Înaltul Decret nr. 1620, semnat de Regele Carol I, în anul 1909. Actul consfințea constituirea corpului militar sub denumirea de „maeștri de marină șefi de specialitate”.

Citeste...

Ziua Mondială a Apei

 • 22/03/2022

 

Apa este una dintre resursele esențiale care dau viață acestei planete, iar noi, din păcate, adesea uităm s-o prețuim. Iată de ce, în urmă cu 30 de ani, pe 22 martie 1992, Organizația Națiunilor Unite a instituit "Ziua Mondială a Apei", o sărbătoare care să ne ajute să conștientizăm valoarea acestei resurse, cât suntem de norocoși să ne bucurăm de ea la discreție, dar și faptul că apa nu este de ajuns pentru toți locuitorii globului pământesc.

Citeste...

Mărțișoare pentru constănțence

 • 1/03/2022

 

Vremurile tulburi își pot recăpăta limpezimea doar cu ajutorul oamenilor buni, cu intenții nobile. În timp ce iarna își dădea ultima suflare afară, pe 1 Martie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au devenit din nou vestitorii primăverii, pentru constănțencele aflate la cumpărături în Centrul Comercial Auchan Constanța-Vivo!

Citeste...

Cei mai consecvenți elevi militari, premiați de Liga Maiștrilor Militari de Marină cu bursa „Maistru militar Gheorghe Cătălin Rădoi”

 • 25/02/2022

 

Elev fruntaș Cosmin-Valentin Tănase și elev caporal Andreea-Ysabela Truțescu sunt cei doi viitori maiștri militari de marină aflați în anul I și, respectiv anul II de studii, care au obținut cele mai mari medii pe primul semestru al anului de învățământ 2021-2022.

Citeste...

Întâlnire virtuală cu elevii de la liceele din Tulcea, Brăila și Galați

 • 23/02/2022

 

Un maistru militar de marină și doi dintre elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au fost marți, 22 februarie 2022, exponenții învățământului tehnic militar de marină în fața câtorva zeci de elevi de la licee din județele Tulcea, Brăila și Galați.

Citeste...

Ziua Internațională a Sportului Militar

 • 18/02/2022

 

La data de 18 februarie 2022 aniversăm 73 de ani de la înființarea Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM), organizația care guvernează activitățile sportive militare internaționale. Deviza sa, „prietenie prin sport” unește peste 140 de state, România fiind unul dintre ele.

Citeste...

Proiect ecologic în premieră la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 11/02/2022

 

Preocuparea pentru siguranța mediului și pentru alternative de sustenabilitate rămâne o constantă, pentru Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeste...

Evaluare de final de semestru, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 04/02/2022

 

În perioada 28 ianuarie – 04 februarie elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au susținut examenele pentru evaluarea cunoștințelor acumulate în primul semestru al anului de învățământ 2021-2022.

Citeste...

24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza

 • 24/01/2022

 

O virtute importantă a unui militar este aceea de a-și cunoaște rădăcinile și trecutul. Cum altfel poți îmbrăca haina militară, cum altfel poți jura credința supremă și cum poți lupta pentru apărarea unor idealuri pe care nu le cunoști și nu le simți în profunzimea propriului suflet?

Citeste...

Simbol norocos oferit de șeful Forțelor Navale unui viitor maistru militar de marină

 • 14/01/2022

 

Anul de instrucție a început într-un mod cu totul neașteptat pentru unul dintre elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeste...

A început noul an de instrucție

 • 10/01/2022

 

Luni, 10 ianuarie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au revenit la cursuri din permisia de sărbători. Momentul a coincis cu startul noului an de instrucție în unitățile militare din Armata României.

Citeste...

Orice donator de sânge este un salvator

 • 20/12/2021

 

În dorința de a ajuta și de a alina suferința celor care nu se pot bucura de magia sărbătorilor alături de cei dragi, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au luat inițiativa de a participa, în perioada sărbătorilor de iarnă, la o acțiune voluntară de donare de sânge, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța.

Citeste...

Premiu de excelență pentru marinarii militari la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun de la Curtea de Argeș

 • 15/12/2021

 

Despre colinde Preafericitul Patriarh Daniel afirma că sunt „aur, smirnă și tămâie, izvorâte din inimi și purtate pe buze, ca daruri și ofrande aduse Pruncului Iisus”. Cu toată căldura și profunzimea care le învăluie, colindele românești reprezintă un memorial și o prelungire a Liturghiei și a slujbelor de Crăciun auzite în Biserică.

Citeste...

Proiectul „Lumea de sub navă”, la ora bilanțului

 • 10/12/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost vineri, 10 decembrie, gazda festivității de încheiere a proiectului de responsabilitate socială „Lumea de sub navă”. Inițiativa a aparținut Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului, filiala Constanța și s-a derulat cu sprijinul Forțelor Navale Române având ca beneficiari cele trei instituții de învățământ militar de marină.

Citeste...

Maistru militar distins cu Emblema de onoare a Comunicațiilor și Informaticii

 • 01/12/2021

 

Este o tradiție ca, de Ziua Națională a României, să fie răsplătite meritele deosebite ale militarilor care s-au remarcat în activitate. Este și cazul maistrului militar principal Cristian Roșiu, a cărui poveste o puteți afla aici: http://presamil.ro/profesionistii-de-care-avem-nevoie/

Citeste...

Mesajul Școlii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” de Ziua Naţională a României

 • 01/12/2021

 

Noțiunea de patriotism are, pentru generația actuală, valențe diferite de cele de acum 103 ani. Dar trebuie să fim conștienți că, în fiecare an, la 1 Decembrie, sărbătorim atât întregirea teritoriul național, dar mai ales sentimentul profund de unitate, identitate și apartenență care, la acea vreme, i-a unit pe toți românii în cuget și simțiri.

Citeste...

Profesionalism militar și înaltă ținută, răsplătite de Ziua Națională a României

 • 01/12/2021

 

Locotenent-colonel Mihăică Bogdan-Felix și maistru militar clasa a III-a Rogoz Remus Marian au fost recompensați, cu ocazia Zilei Naționale a României, cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale Române și, respectiv, cu Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a.

Citeste...

Ediția a XI-a a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 26/11/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a desfășurat, în perioada 24-26 noiembrie, cea de-a XI-a ediție a Sesiunii de comunicării științifice a elevilor.

Citeste...

„Biblioteca vie” deschisă pentru o zi, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 20/11/2021

 

Există nenumărate povești de viață strânse de un profesionist de-a lungul carierei, care nu își găsesc vreodată locul pe hârtie, într-un volum. Sunt acele povești care deși merită spuse, rămân nescrise, vii doar în amintirea celor care le-au trăit.

Citeste...

Merite recunoscute

 • 18/10/2021

 

Campionul nostru internațional la lupte de contact, soldat Ștefan Ilașcu, a fost distins astăzi, de către Liga Militarilor Profesioniști (LMP) cu o plachetă de excelență, în semn de recunoaștere a meritelor sale și de susținere și încurajare a performanței în sport.

Citeste...

„Lumea de sub navă” – proiectul care ne provoacă că învățăm să trăim sustenabil

 • 15/11/2021

 

Un teren dezafectat din curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale prinde viață cu ajutorul proiectului „Lumea de sub navă”, astfel că, sfârșitul de săptămână ne-a găsit la lucru. Vremea bună a fost stimulentul perfect pentru a finaliza de montat și amplasat sera în care vom cultiva zarzavaturi pentru popota unității.

Citeste...

Poveștile unui veteran

Poveștile unui veteran | Comandorul Marian Ioan le-a vorbit elevilor militari despre experiența sa cu fregatele F 221 și F 222

 • 11/11/2021

 

Joi, 11 noiembrie, în ziua în care onorăm serviciul veteranilor din teatrele de operații, elevii de anul II ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut ocazia să asculte poveștile unuia dintre cei mai experimentați marinari militari încă în activitate, comandorul Marian Ioan, veteran al teatrelor de operații.

Citeste...

O nouă generație de marinari a depus jurământul militar

 • 22/10/2021

 

93 de elevi militari, din anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus jurământul militar, vineri, 22 octombrie, în cadrul unei ceremonii restrânse, desfășurate la sediul instituției.

Citeste...

Locul 5 la Campionatul Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ

 • 19/10/2021

 

În perioada 15 – 18 octombrie s-a desfășurat, în garnizoana Râmnicu-Vâlcea, etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale a Campionatului Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ.

Citeste...

Moment aniversar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 08/10/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” aniversează, la 8 octombrie 2021, 124 de ani de la înființarea prin Înaltul Decret regal nr. 3110, a învățământului tehnic militar de marină.

Citeste...

Prima sesiune reală de tragere pentru elevii de anul I

 • 06/10/2021

 

Stăpânirea de sine a fost cuvântul de ordine, miercuri, 6 octombrie, în poligonul de tragere de la Capu Midia, unde elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut parte de prima lor sesiune de tragere cu armamentul din dotare.

Citeste...

Locul I la Festivalul Național de Romanțe și Poezie „Raposodii de toamnă”, secțiunea Poezie

 • 30/09/2021

 

Delicatețea versurilor scrise cu deplină măiestrie, emoția autentică redată prin glas, dar reflectată și-n priviri nu câștigă doar inimi, ci și premii. Elev caporal Elena-Iuliana Tudoran, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”, desfășurat în perioada 28-30 septembrie, la Câmpulung Muscel, jud. Argeș.

Citeste...

„Lumea de sub navă”, un proiect de conștientizare asupra protecției mediului marin

 • 22/09/2021

 

Proiectul „Lumea de sub navă” prinde, pe zi ce trece, mai mult contur, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Miercuri, 22 septembrie, am primit vizita președintelui Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului – filiala Constanța, doamna Liana Naum, în calitate de principal coordonator al proiectului dedicat instituțiilor de învățământ militar de marină, însoțită de lector univ. dr. Simona Ghiță, de la Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) și de Radu Orban, responsabil cu strângerea de fonduri, în cadrul Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului.

Citeste...

Noi am ales să ne vaccinăm! Voi?

 • 16/09/2021

 

Peste 40 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au imunizat joi, 16 septembrie, cu prima doză a vaccinului Pfizer BioNTech, la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

Citeste...

Înmânarea armamentului individual elevilor din anul I

 • 15/09/2021

 

Fiecare început de an școlar, la o instituție militară de învățământ, vine la pachet cu o serie de evenimente emoționante, aparte față de cele trăite de tinerii cadeți, până acum, în viața civilă.

Citeste...

Prezentarea Drapelului de luptă al unității, elevilor de anul I

 • 15/09/2021

 

Miercuri, 15 septembrie, pe platoul din incinta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a avut loc ceremonial de prezentare a Drapelului de Luptă al unității, noii serii de elevi de anul I.

Citeste...

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale se implică în proiectul „Lumea de sub navă”

 • 14/09/2021

 

Proiectele de responsabilitate socială reprezintă un punct de interes foarte important pentru noi, cei de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. De-a lungul ultimilor ani, am avut numeroase colaborări fructuoase cu prietenii noștri de la Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța în domeniul activismului pentru mediu.

Citeste...

Autoevaluarea activității Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul școlar 2020-2021

 • 13/09/2021

 

Luni, 13 septembrie, odată cu deschiderea noului an de învățământ, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-a desfășurat și autoevaluarea activității din anul școlar precedent.

Citeste...

Declarăm deschis noul an de învățământ la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 13/09/2021

 

Freamătul și emoțiile se fac simțite de la primele orele ale dimineții, luni, 13 septembrie, în curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Astăzi are loc festivitatea de inaugurare a noului an de învățământ, iar pe majoritatea dintre elevii de anul I, părinții îi vor vedea pentru prima dată îmbrăcați în ținuta de instrucție.

Citeste...

Școala de Maiștri Militari de Marină, reprezentată la UNTOLD

 • 12/09/2021

 

Între 9 și 12 septembrie, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat o nouă ediție incendiară a festivalului de muzică UNTOLD, unul dintre cele mai mari și mai prestigioase de acest gen din Europa.

Citeste...

Spunem „bun venit!” celei mai noi generații de viitori maiștri militari de marină

 • 08/09/2021

 

8 septembrie este o zi importantă în calendarul creștin ortodox și, sperăm noi, o zi cu noroc pentru cei aproximativ 125 de tineri care au promvat examenul de admitere și probele de selecție, iar acum sunt, oficial, elevi în anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Au numărat mai întâi zilele, apoi au privit cum se scurg orele până la momentul când au pășit pe poarta unității, în căutarea unui nou început.

Citeste...