Ediția a XI-a a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

  • 26/11/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a desfășurat, în perioada 24-26 noiembrie, cea de-a XI-a ediție a Sesiunii de comunicării științifice a elevilor. Au dat curs invitației de a participa la manifestare școlile militare de maiștri militari și subofițeri ale Forțelor Terestre, Forțelor Aeriene și cea pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică. În total, la cele cinci secțiuni ale sesiunii, respectiv Electronică, informatică și navigație; Armanent; Mecanică și electromecanică; Științe socio-umane și Limbi străine au fost înscrise aproximativ 120 de lucrări.

Ca și la ediția precedentă, din cauza restricțiilor impuse de situația sanitară, sesiunea de comunicări științifice a elevilor s-a desfășurat în format hidrid, cu prezența invitaților prin intermediul platformelor de videoconferință.

„Sesiunea de comunicări științifice a elevilor, ajunsă deja la ediția a XI-a, s-a desfășurat exact cum am planificat. Totul a decurs foarte bine, experiența de anul trecut ne-a ajutat să prevenim de data aceasta orice probleme tehnice ar fi putut apărea în conexiunile cu celelalte intituții militare de învățământ participante, astfel încât toți toate cele cinci panel-uri deschise pe platforma ZOOM s-au desfășurat în condiții optime și toți participanții au avut șansa să își expună cum au știut mai bine lucrările”, afirmă locțiitorul comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Valentin NAE.

„Am participat cu lucrări la trei secțiuni, la socio-umane, la informatică și la mecanică. Mi-a făcut plăcere să lucrez la aceste trei proiecte, mai ales că am avut la dispoziție suficient timp, ținând cont că pandemia ne-a restricționat și nouă învoirile și permisiile. Această sesiune de comunicări a fost oportunitatea de a face ceva în plus pentru dezvoltarea mea școlară și, sincer să fiu, m-a făcut și să uit un pic de dorul de casă”, spune elevul Alin Lupu, din anul I.

„Deși am fost obligați și anul acesta, ca și anul trecut, să desfășurăm activitatea în condiții ceva mai austere, am remarcat suficient de multe lucrări excepționale înscrise la sesiunea de comunicări științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Este un semnal bun, care indică preocuparea serioasă a viitorilor maiștri militari și subofițeri din Armata României pentru perfecționare”, este de părere șeful Catedrei de Navigație și Arme sub Apă din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, căpitan-comandor Denis VUAP-CADÂR.

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a inițiat, în urmă cu 12 ani, acest tip de manifestare științifică în sistemul de învățământ tehnic militar, idee care ulterior a fost preluată și de celelalte școli militare de maiștri militari și subofițeri din Armata României, generând astfel o frumoasă tradiție care dă, în fiecare an, ocazia elevilor militari și cadrelor didactice să facă schimb de idei și să stabilească noi punți de legătură.