Prezentarea Drapelului de luptă al unității, elevilor de anul I

  • 16/09/2021

Miercuri, 15 septembrie, pe platoul din incinta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a avut loc ceremonial de prezentare a Drapelului de Luptă al unității, noii serii de elevi de anul I.

Activitatea a fost condusă de șeful de stat major al unității, comandor Dumitru Chinda. Acesta a ținut o alocuțiune de prezentare a elementelor care compun Drapelul de Luptă, precum și simbolistica acestuia. Astfel, cei 123 de elevi de anul I au aflat că stindardul de luptă al unității amintește fiecărui militar de tradițiile glorioase ale națiunii, precum și de momentele esențiale din istoria unității militare căreia îi aparține.

Elevii au mai aflat că Drapelul de Luptă este un simbol pe care fiecare militar are datoria să-l apere chiar cu prețul vieții și că este o onoare să fie aleși pentru a face parte din garda drapelului ori să fie fotografiați lângă el. De asemenea, flamura din mătase a drapelului, cu stema națională brodată în mijloc și cu însemnul categoriei de forțe, nu are voie, sub nicio formă, să atingă pământul sau podeaua. Conform regulamentului Drapelului de Luptă, acesta este păstrat permanent la loc de cinste, într-o vitrină încuiată și se află sub pază 24/24.

Pierderea sau căderea Drapelului de Luptă echivalează cu înfrângerea sau cu desființarea unității militare.