Marinarii militari, la sesiunea de comunicări științifice a elevilor la SMMMSCTIAC

  • 26/05/2022

 

În perioada 24-26 mai, un pluton de 11 elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de lt.col. Benone Bodoc, a participat cu lucrări la cea de-a treia ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică de la Sibiu.

Prezentările au fost încadrate la următoarele secțiuni: ,,Limbi străine - terminologie militară de specialitate” ,,Robotică, Sisteme moderne de Armament și Navigație”, ,,Științe Socio- Umane, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică,  ,,Telecomunicații militare și electronică aplicată”.

Evenimentul a reprezentat oportunitatea ideală pentru elevii militari de la Constanța de a interacționa cu ai lor camarazi de la școlile militare de maiștri militari și subofițeri atât de la Sibiu  - gazda activității, dar și de la Buzău, Pitești și Chitila.
Chiar dacă pentru majoritatea elevilor militari participanți la activitate aceasta a fost prima experiență de acest gen, impresiile au fost la superlativ, iar obiectivul de a le fi deschis tinerilor apetitul pentru aprofundarea domeniilor studiate a fost atins.

Sesiunile de comunicări științifice ale elevilor sunt organizate an de an de fiecare dintre instituțiile de învățământ militar postliceal cu scopul de a facilita schimbul de idei și concepte de specialitate între viitorii tehnicieni din Armata României, dar și pentru a dezvolta noi ramuri ale spiritului de camaraderie.