Sesiunea de comunicări științifice a elevilor, ediția a XII-a
- 11/11/2022
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit, în perioada 9-11 noiembrie, cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor. În acest an, la cele cinci secțiuni ale evenimentului au participat aproximativ 150 de elevi, de la toate școlile militare de maiștri militari și subofițeri din Armata României, de la Colegiul Național Militar „Al. I. Cuza”, precum și de la alte câteva licee civile partenere din municipiul și județul Constanța.
Profesorii din comisiile celor cinci secțiuni au o misiune destul de dificilă, să jurizeze și să acorde calificative la circa 130 de lucrări, aproximativ 20 pentru fiecare secțiune. Dar, ca în fiecare an când organizăm sesiunea de comunicări științifice a elevilor, miza câștigului nu este locul înscris pe diploma de participare acordată fiecărei echipe, ci valoarea educativă și științifică a lucrărilor și informațiilor prezentate în lucrări.
Cele cinci secțiuni ale celei de-a XII-a ediții a Sesiunii de comunicări științifice sunt:
- 1. Electronică, informatică și navigație – coordonator: Cpt. cdor Denis Vuap
2. Armament – coordonator: Cpt.cdor Mugur Crîngașu
3. Mecanică și Electromecanică – coordonator: Cpt.cdor Vladimir Ablai
4. Științe socio-umane – coordonator: Cpt.cdor Petronius Trandafir
5. Limbi străine – coordonator: Cpt.cdor Răzvan Broască
Fiecare ediție a sesiunii de comunicări științifice pe care o organizăm este centrată în jurul mai multor obiective și anume dezvoltarea capacităților intelectuale ale elevilor participanți, oportunitatea elevilor militari și nu numai de a se cunoaște, de a relaționa și de a dezvolta legături pe care, ulterior, să le poată valorifica în plan profesional și, în plus, este o ocazie excelentă pentru a compara stilurile și tehnicile pedagogice abordate de profesori și instructori militari, de a realiza schimburi eficiente de experiență în domeniul învățământului militar postliceal.
Foto: Cpt.cdor Petronius Trandafir