Ziua Educației Fizice Militare

  • 05/08/2023

 

În fiecare an, pe 5 august, Armata României sărbătorește Ziua Educației Fizice Militare, una dintre componentele fundamentale ale procesului de instrucție care contribuie, atât la îmbunătățirea stării de sănătatea fizice și psihice a personalului armatei, precum și la formarea și dezvoltarea calităților motrice și a deprinderilor utilitar-aplicative, necesare militarilor pentru îndeplinirea misiunilor.

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a marcat vineri, 4 august, în avans, Ziua Educației Fizice Militare printr-o sesiune de antrenament complexă, desfășurată pe baza sportivă a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Sub coordonarea Șefului Compartimentului Educație Fizică Militară, slt. Ioan Panainte, elevii militari și o parte dintre ofițeri au desfășurat exerciții de încălzire, alergare de rezistență, antrenamente de forță pentru dezvoltarea musculaturii, iar evenimentul s-a încheiat cu meciuri de fotbal și de volei, în funcție de preferințele participanților.

Educația fizică militară este o componentă importantă în educația și formarea viitorilor maiștri militari de marină. Astfel, activități precum cea desfășurată astăzi pe baza sportivă au loc, regulat, cel puțin de două ori pe săptămână, atât cu participarea elevilor militari, cât și a personalului militar și civil.

Mai mult decât atât, timpul ne-a demonstrat că orele de educație fizică militară îi motivează pe elevii militari să adopte un stil de viață sănătos, atât în ceea ce privește introducerea sesiunilor regulate de antrenament fizic în rutina lor zilnică, dar și în ceea ce privește alimentația. Orele de educație fizică militară și devotamentul instructorilor militari reprezintă și motivul pentru care elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale sunt nelipsiți de la competițiile sportive organizate în circuitele interne ale Ministerului Apărării Naționale, dar și motivul pentru care o parte dintre ei îmbrățișează, mai departe, sportul de performanță.

La mulți ani tuturor celor care cred cu tărie în dictonul Mens sana in corpore sano!