În vizită la BSDA 2024

  • 23/05/2024

 

Elevii militari de anul II ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au vizitat joi, 23 mai, Expoziția internațională de apărare și securitate Black Sea Defense & Aerospace, ajunsă la a IX-a ediție desfășurată la Romaero Băneasa.

Vedeta ediției de anul acesta este aeronava multirol de generația a 5-a F-35, expusă de Forțele Aeriene ale SUA. Viitorii maiștri militari de marină au fost însă mult mai atrași de standurile unde au fost expuse tancuri și vechicule blindate, dar și de standurile unde militarii români și-au prezentat cele mai performante arme din dotare.

Elevii militari au profitat de ocazie pentru a interacționa cu reprezentanții celorlalte categorii de forțe, dorind să afle similitudinile, dar și deosebirile dintre activitatea unui maistru militar de marină și, de exemplu, cea a unui maistru militar de aviație.

În tot acest timp, oaspeții expoziției au putut vizita și ei standul Forțelor Navale Române, care i-a reunit și pe reprezentanții instituțiilor militare de învățământ. Ofițeri, maiștri militari, elevi și studenți militari le-au prezentat celor interesați oportunitățile de parcurs către o carieră în Forțele Navale.

Reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au organizat și mici ateliere de confecționat noduri marinărești, iar cei mai norocoși oaspeți au putut pleca acasă și cu o brățară marinărească drept suvenir.

Peste 400 de producători de echipamente şi tehnică militară din aproape 30 de state membre sau partenere ale NATO au participat, în perioada 22-24 mai, la a IX-a ediţie a Black Sea Defense &Aerospace, cel mai mare eveniment regional dedicat apărării şi securităţii.

La manifestarea de pe platforma Romaero Băneasa, alături de companiile expozante, au fost invitați și peste 300 de delegaţi străini de nivel înalt, reprezentanţi ai 55 de state de pe toate continentele.