Din nou pe primul loc la TEHNONAV Junior

  • 21/06/2024

 

Elevii militari de anul I Cosmin Marian și Tudor Ghivireagă au obținut vineri, 21 iunie, locul I în cadrul Conferinței Naționale a Studenților și Elevilor din domeniul Științelor inginerești „TEHNONAV Junior”, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție.

Cei doi viitori maiștri militari de marină, coordonați de cpt. ing. Patrick Otti, au prezentat lucrarea intitulată „Optimizarea sistemului de alimentare cu combustibil”. Munca de cercetare, argumentarea, dar mai ales elementele de aplicabilitate enunțate și demonstrate în cadrul proiectului le-au adus colegilor noștri aprecierea unanimă a juriului.

Deși s-au declarat emoționați de participarea la o conferință cu asemenea tradiție și anvergură, Tudor Ghivireagă și Cosmin Marian sunt bucuroși de rezultatul pe care l-au obținut și ambii mărturisesc faptul că performanța le-a stimulat încrederea în sine și le-a dat elanul de a continua să caute inovații în aplicabilitate pentru zona de mecanică navală și de a realiza și alte proiecte similare.

Organizată și găzduită în fiecare an de Facultatea de Inginerie Mecanică și Industrie Maritimă din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, conferința TEHNONAV Junior reunește elevi și studenți pasionați de cercetare în domeniul tehnic oferindu-le un cadru în care să își expună ideile și oportunitatea de a fi remarcați de jucători importanți din domeniul ingineriei și industriei maritime atât din Constanța, cât și de la nivel național.