Festivalul de Datini și Tradiții de Crăciun de la Curtea de Argeș

  • 07/12/2023

 

„Crăciunul este anotimpul în care rugăciunile înfloresc în colinde”

 

Corul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, condus de maistrul militar Sorin Moldoveanu, a urcat joi, 7 decembrie, pentru a treia oară consecutiv, pe scena Festivalului de Datini și Tradiții de Crăciun, de la Curtea de Argeș.

Teolog la bază și binecuvântat cu o voce dumnezeiască, maistrul militar Sorin Moldoveanu, alături de șapte elevi militari foarte talentați, a adus și anul acesta pe scena Casei de Cultură din Curtea de Argeș un repertoriu inedit de colinde interpretate nu doar cu glasul, ci mai mult cu sufletul.
Harul și dăruirea le-au adus, încă o dată, reprezentanților Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale ropote prelungite de aplauze, aprecierea sinceră a juriului și o diplomă de excelență.

An de an, evenimentul organizat de Cercul Militar din garnizoana Curtea de Argeș, reconstituie atmosfera de reverie a copilăriei fiecărui român, printr-un spectacol de colinde, dansuri populare și poezii cu tematică de iarnă, interpretate de elevi și studenți ai instituțiilor militare de învățământ, ansambluri de muzici militare, însă oferă și șansa militarilor talentați să ajungă în lumina reflectoarelor altfel decât prin etalarea abilităților de lideri sau de luptători.

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, Festivalul de Datini și Tradiții de Crăciun de la Curtea de Argeș se desfășoară sub coordonarea Statului Major al Forţelor Terestre, Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, precum și a Secţiei tradiţii şi cultură din Statul Major al Apărării.