A început un nou an de învățământ

  • 11/09/2023

 

Festivitatea de inaugurare a noului an de învățământ 2023 – 2024, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, s-a desfășurat luni, 11 septembrie, în prezența comandantului Comandamentului Flotei, contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, a comandanților de mari unități și unități, din Forțele Navale Române, reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și Poliției de Frontieră.

"Această promoție care va absolvi cursurile Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în 2025 reprezintă promisiunea unei națiuni pentru un viitor mai sigur și mai bun. Atât cei 109 elevi de anul I, cât și cei 78 de colegi ai lor care vor absolvi în vara anului viitor, reprezintă profunzimea și amploarea interesului pe care tinerii încă îl au pentru cariera militară în Forțele Navale Române.  Performanțele lor școlare, dar și ambiția pentru perfecțiune arătată în timpul orelor de instrucție le oferă fundamentul pentru succes atât ca viitori absolvenți ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, cât și ca militari în serviciul națiunii”, a declarat comandantul instituției militare de învățământ, comandorul Valentin NAE.

Cea mai prețioasă susținere pentru cei 109 elevi de anul I și 78 de elevi de anul al II-a a venit, însă, din partea familiilor, prietenilor și apropiaților.

Bocancii de instrucție nou-nouți, vocile tremurânde care au intonat, din suflet, versurile imnului național au generat ecouri adânci în sufletele tuturor celor prezenți. După ce au absolvit liceul, poate și studiile de licență, în cazul unora, elevii militari credeau că niciun început de an școlar nu le va mai da emoții suficient de puternice. Primul început de an școlar în uniforma militară, copleșiți de mândria din sutele de priviri care le analizau fiecare gest le-a contrazis așteptările.

Întâmpinăm cu satisfacție noul an școlar și urăm succes deplin celor 187 de viitori maiștri militari de marină, care pornesc pe un nou drum al cunoașterii profesiei și descoperirii de sine.

Începând de luni, 11 septembrie, elevii de anul I vor parcurge modulul de pregătire militară generală, menit să le faciliteze adaptarea la noul stil de viață asumat. Cu o durată de șase săptămâni, modulul de pregătire militară generală include atât antrenamente fizice, ședințe de tragere, precum și tehnici de gestionare eficientă a situațiilor dificile și de dobândire a rezistenței psihice la condiții de stres. Modulul va culmina cu momentul depunerii jurământului militar, pe 20 octombrie.

În paralel, colegii lor de anul al II-lea intră la cursuri, având în față un an școlar deosebit de important, în care performanțele educaționale le vor decide viitorul profesional.


Foto:  Ionuț Felea (Forțele Navale Române)