Ziua Armatei României în școli ne-a adus mai aproape de viitorii noștri colegi

  • 19/10/2023

 

În perioada 12-19 octombrie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au participat la activitățile dedicate celei de-a XI-a ediții a proiectului „Ziua Armatei României în școli”. Startul a fost dat la Constanța, pe 12 octombrie, când reprezentanți ai școlii și foști absolvenți din cadrul Flotilei 56 Fregate și Centrului 39 Scafandri i-au vizitat pe elevii de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța.

Militarii au discutat cu liceenii despre misiunile specifice ale Forțelor Navale Române, despre cât de complex este nivelul de pregătire al scafandrilor de luptă, care sunt pașii de urmat pentru accederea la o cariera militară, care sunt avantajele și dezavantajele vieții de militar. De asemenea, adolescenții au aflat despre posibilitatea de a participa la programul „O zi în școala militară”, organizat, în fiecare an, de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, pentru elevii de liceu din județul Constanța.

Concomitent, elevi militari din anul al II-lea au participat la activități similare organizate de Birourile Informare Recrutare la Năvodari, Mangalia, Tulcea, Brăila, Focșani și Botoșani, unde le-au vorbit adolescenților despre ce i-a motivat pe ei să aleagă să îmbrace uniforma Forțelor Navale, cum decurge programul zilnic al unui viitor maistru militar de marină și care sunt avantajele învățământului militar de marină.

Prezentările au fost primite cu interes de către elevii civili, care au profitat de ocazie pentru a-și satisface curiozitățile legate de probele de selecție necesare pentru admiterea în învățământul militar. Alte întrebări adresate elevilor militari privit sistemul de reguli care trebuie respectate și ce sancțiuni se aplică în cazul indisciplinei. Câteva dintre elementele care i-au impresionat pe elevii de liceu au fost poveștile elevilor militari despre ședințele de tragere cu armamentul de infanterie și despre practica la nava-școală „Mircea”.