Ziua Porților Deschise – ediția aprilie 2024

  • 20/04/2024

 

Pe 20 aprilie, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a organizat Ziua Porților Deschise. Evenimentul s-a bucurat de prezența câtorva zeci de persoane, în special elevi de liceu interesați să urmeze o carieră în domeniul militar.

Reprezentanții instituției de învățământ militar de marină au organizat tururi ghidate de către elevii militari, tururi care au cuprins laboratoarele de specialitate și sălile de clasă, spațiile de cazare, precum și ateliere interactive de lucrări de matelotaj și de jocuri marinărești.

Evenimentul a avut ca obiectiv familiarizarea potențialilor candidați din mediul civil cu facilitățile de care Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale dispune. În acest sens, vizitatorii au avut ocazia de a afla direct de la elevii militari detalii despre oferta educațională și despre procedurile de admitere de anul acesta.

În acest sens, reamintim informația că, anul acesta, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale scoate la concurs un total de 160 de locuri. Înscrierea se face online pe platforma https://recrutaremapn.ro. Candidații trebuie să aibă cel mult 30 de ani împliniți anul acesta, să fie elevi în clasa a XII-a sau să fi obținut deja diploma de bacalaureat. După înscriere, candidații vor susține o suită de probe de selecție (probe sportive, examinare psihologică și vizită medicală). Admiterea în școală se va face computerizat, pe baza mediei de la examenul de bacalaureat.