Sesiunea de comuncări științifice a elevilor, ediția a XIII-a

  • 10/11/2023

 

În perioada 8 – 10 noiembrie, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit cea de-a XIII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor. Anul acesta au dat curs invitației de a participa cu lucrări: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a FT "Basarab I" , Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene , Școala Militară -Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică , dar și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.  

În total, 114 elevi militari au înscris în concurs aproximativ 100 de lucrări la cele cinci secțiuni: Electronică, informatică și navigație; Armament; Mecanică și electromecanică; Științe socio-umane și Limbi străine. De la an la an, misiunea comisiilor este din ce în ce mai dificilă în ceea ce privește deliberarea, deoarece elevii se arată mai ambițioși, mai motivați și mai deschiși către acumularea de noi cunoștințe.

Prin tradiție, sesiunile de comunicări științifice organizate de școlile militare de maiștri militari și subofițeri dau ocazia elevilor să ia parte la schimburi de experiență, să descopere noi perspective și abordări ale domeniilor pe care le studiază sau de care sunt pasionați, dar și să stabilească relații de camaraderie cu militari de la alte unități și categorii de forțe.

Evenimentul dedicat cunoașterii s-a încheiat vineri, 10 noiembrie, cu festivitatea de premiere a celor mai deosebite lucrări de la fiecare secțiune, iar ca o surpriză, oaspeții au avut ocazia să viziteze una dintre cele mai moderne facilități de antrenament pentru scafandri, din Europa, Laboratorul Hiperbar de la Centrul de Scafandri.

Foto: Cătălin Cojanu; Cristina Sîmbeteanu; Daniel Stoenciu