Înmânarea armamentului individual

  • 13/09/2023

 

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, toamna se numără momentele emoționante. Miercuri, 13 septembrie, pe platoul din incinta unității a avut loc înmânarea armamentului individual celor 109 elevi de anul I, simbol al trecerii la următorul nivel, cel al responsabilității și devotamentului. Ceremonia a fost condusă de șeful de stat major al instituției militare de învățământ, comandorul Dumitru Chinda.

Momentul înmânării armamentului individual este unul dintre cele mai semnificative evenimente în viața fiecărui elev de anul I. Înainte de a primi aceste arme, fiecare student este supus unei pregătiri intense, învățând reguli stricte de siguranță și responsabilitatea care vine odată cu deținerea unei astfel de arme.

Premergător ceremoniei, elevii au primit instrucțiuni detaliate despre utilizarea corectă și sigură a armamentului, sub supravegherea atentă a gradaților și a instructorilor militari. Ceremonia în sine a fost solemnă și plină de simbolism. Pentru elevi, această zi va rămâne mereu în amintire drept una de mândrie și emoție.

Înmânarea armamentului individual la Școala Militară de Maistri Militari a Forțelor Navale nu este doar un act ceremonial, ci reprezintă o manifestare a angajamentului față de serviciul militar și față de țară.