Ne antrenăm permanent pentru a face față oricărei provocări!

  • 12/10/2023

 

Ca viitori militari în Armata României, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale trebuie să fie cât mai bine pregătiți pentru a acționa cu eficacitate atunci când natura evenimentelor o impune. Joi, 12 octombrie, aceștia au desfășurat o activitate de testare a măștilor contra gazelor. Acest tip de exercițiu ne ajută să fim pregătiți pentru orice situație de urgență și să acționăm corect și prompt pentru siguranța personalului propriu și a navelor noastre.

Cunoștințele de bază despre apărarea CBRN (chimică, biologică, radiologică și nucleară) sunt esențiale pentru securitatea și protecția societății noastre. Iată câteva motive cheie pentru care aceste cunoștințe sunt importante:

  • Prevenirea și gestionarea amenințărilor CBRN: Cunoștințele despre aceste tipuri de amenințări permit identificarea și prevenirea potențialelor atacuri CBRN sau a incidentelor accidentale, precum scurgeri chimice sau radiologice.
  • Protejarea vieții umane: Abilitatea de a înțelege și gestiona riscurile CBRN este crucială pentru protejarea vieții și sănătății umane în situații de urgență sau dezastre.
  • Securitatea națională: Cunoașterea apărării CBRN contribuie la securitatea națională, asigurând că țara este pregătită pentru a face față amenințărilor de acest gen.
  • Protejarea mediului înconjurător: Incidentele CBRN pot avea un impact devastator asupra mediului, iar cunoștințele despre gestionarea lor pot minimiza daunele asupra ecosistemelor și resurselor naturale.
  • Siguranța personalului militar și civil: Militarii, forțele de aplicare a legii și personalul medical au nevoie de cunoștințe CBRN pentru a-și proteja propria siguranță în timpul misiunilor de intervenție sau de asistență în situații de urgență.
  • Răspuns rapid și eficient: Cunoștințele de bază despre CBRN permit un răspuns rapid și eficient în caz de incidente, ceea ce poate reduce consecințele negative.