A fost o zi excelentă pentru fapte bune

  • 09/11/2023

 

Un pluton de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a participat joi, 9 noiembrie, la o acțiune de ecologizare a unui sector de plajă din Constanța, activitate urmată de o sesiune de plantare de copaci, în prima pădure urbană din Constanța, amenajată de prietenii noștri de la Act for Tomorrow, în cartierul Inel II.

Invitația ne-a fost adresată de Comitetul National Roman pentru Drepturile Copilului Constanta, iar surpriza cea mai mare ne-a făcut-o sportiva Ana Maria Brânză.

Vicecampioana olimpică la scrimă de la Tokyo susține implicarea în acțiuni de voluntariat pentru mediu și a participat atât la strângerea deșeurilor de pe sectorul de plajă din Faleză Nord, precum și la plantarea de pomi. O mână de ajutor a dat și fiul regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu. În prezent realizator de emisiuni la Televiziunea Română, Sebastian Țopescu nu s-a sfiit să își pună în mâini mănușile și să culeagă de pe nisip urmele „necivilizației”, la fel cum și-a măsurat forța cu Ana Maria Brânză și cu elevii militari pentru a săpa gropile în care au fost plantați meri, peri, pruni, vișini, smochini, dar și stejari.

Vremea bună și compania plăcută au transformat experiența într-un moment al prieteniei, atât între voluntari, dar și între oameni și natură. Nouă, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, ne place să oferim înapoi naturii, măcar din când în când, o fărâmă din grija pe care ea ne-o poartă nouă. Ecologizarea plajelor este una dintre activitățile noastre predilecte. O acțiune simplă, la îndemână, care îmbină adesea utilul cu plăcutul și care ne ajută să tragem un semnal de alarmă asupra cantităților ireal de mari de deșeuri din plastic ce ajung să sufoce flora și fauna acvatică.

Cu o pereche de mănuși și un sac menajer, oricine poate ieși la plimbare pentru a da o mână de ajutor naturii. Totuși cel mai atent lucru pe care îl putem face este să diminuăm cantitățile de plastic pe care le utilizăm sau, atunci când ne vine greu să renunțăm la acest pseudoconfort al civilizației, să facem gestul de a nu mai lăsa PET-uri, ambalaje, cutii, pungi, etc. în urma noastră, în mediu.
Suntem mândri de ce am realizat astăzi și de faptul că, mulțumită nouă și prietenilor noștri de la Act for Tomorrow și Comitetul Național Român pentru Drepturile Copiilor , în pădurea urbană din Constanța au primit șansa la viață și mai mulți arbori.