Elevii de anul I, trageri cu armamentul de infanterie

  • 04/10/2023

 

Unul dintre cele mai așteptate momente ale modulului de pregătire militară generală, pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a fost cel al primelor trageri cu armamentul de infanterie.
Rând pe rând, cei peste 100 de viitori maiștri militari de marină au simțit adrenalina și emoțiile puternice ale primei apăsări pe trăgaci, ale primului glonț care iese, cu mult zgomot, de pe țeavă și își atinge obiectivul, pe țintă.

Tragerile cu armamentul de infanterie și dobândirea abilităților de concentrare, precizie și disciplină reprezintă o etapă crucială în instruirea de bază a viitorilor specialiști din Forțele Navale Române.

Deși novici și încă dominați de emoția necunoscutului, elevii au impresionat prin determinarea și devotamentul de care dau dovadă la fiecare etapă a procesului de formare a lor ca militari ai Armatei României.

Prin ambiție, prin eșec minor transformat rapid în motivație, elevii demonstrează că își merită locul în formație și că, treptat, se transformă în militarii capabili de care Forțele Navale Române au nevoie în fața noilor provocări date de istoria care se scrie sub ochii noștri.