Sesiune de comunicări științifice la Sibiu
- 20/06/2024
În perioada 18 – 20 iunie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au participat la cea de-a V-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu.
Evenimentul a reunit toate cele cinci școli militare de maiștri militari și subofițeri din Pitești, Buzău, Constanța și Sibiu și a fost structurată pe următoarele secțiuni:
Științe socio-umane – aplicații în domeniul militar;
Robotică – sisteme moderne de armament și navigație;
Limbi străine – terminologie militară de specialitate;
Telecomunicații militare și electronică aplicată;
Tehnologia informației și apărare cibernetică
Diversitatea și generozitatea domeniilor le-a permis elevilor militari să își exprime pasiunile din sfera tehnică, să dea frâu liber creativității, să exploreze tematici dintre cele mai diverse și să facă legături inedite între teorii inovatoare și practica militară sau paralele interesante între narațiuni de ficțiune literară și viața de militar.
La finalul activității, fiecare viitor maistru militar sau viitor subofițer care a participat cu una sau mai multe lucrări la sesiunea de comunicări științifice a elevilor a avut șansa de a urca, simbolic, pe una dintre cele trei poziții ale podiumului, performanțele fiindu-le răsplătite cu locurile I, II sau III.
Cele mai apreciate lucrări ale viitorilor maiștri militari de marină au fost cele despre activitatea scafandrilor militari, utilizarea dronelor în lupta la suprafața apei, dar și fascinantele relatări personale din timpul practicii la bordul NS „Mircea”.
Delegația Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale prezentă la Sibiu a fost condusă de cpt. Patrick Otti și a reunit 15 participanți. Lucrările elevilor au fost coordonate de cdor (rz) Ionel Preda, cpt. Patrick Otti, prof. Irina Pavel, prof. Dana Asofie și prof. Turkean Osman.