We Are INVICTUS

  • 07/10/2023

 

Colegii noștri mm II Marius-Gabriel Tomița, elv. cap. Cristian Micu, cap. III Ștefania Buguleț, sold. Mădălina Diaconescu, sold. Cosmin Marian, elv. Andreea Santu și elv. Ruxița Dragone au făcut parte, sâmbătă, 07 octombrie, din echipa de maratoniști a Forțelor Navale Române care a alergat pe traseul roșu al celei de-a X-a ediții a Ștafetei INVICTUS, de la Constanța la Tulcea.

Maratonul pe culoarul roșu a pornit miercuri, pe 4 octombrie, de la Călărași, alergătorii călărășeni predând ștafeta camarazilor de la malul mării, joi seară, la Monumentul Eroilor din parcul „Regina Maria” (Casa de Cultură). Militarii constănțeni au pornit spre următoarea destinație, Tulcea, sâmbătă, în zorii zilei, iar predarea ștafetei de culoare roșie s-a făcut după apusul soarelui, la Monumentul Independenței, din municipiul Tulcea. De acolo, spiritul INVICTUS va purta ștafeta roșie către următoarea destinație, Galați și tot așa, până când cele trei culori, fiecare aferentă câte unui traseu: albastru, galben și roșu, se vor reuni, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei României, la Carei, în județul Satu Mare.

Ştafeta Veteranilor INVICTUS, ajunsă la cea de-a X-a ediție, este un eveniment organizat la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului, și are loc, anual, în perioada 5 - 25 octombrie.

Anul acesta, la maraton s-au înscris peste 500 de voluntari INVICTUS, alergători și cicliști, militari și civili, care vor parcurge, în total, peste 3.300 de kilometri pe cele trei culoare: albastru, galben şi roşu, de la Bucureşti, Călăraşi şi Piteşti până la Carei, localitatea-simbol unde, la 25 octombrie 1944, militarii români au reușit să elibereze ultima brazdă de pământ de sub ocupație horthystă. Aici, Ştafeta Veteranilor INVICTUS își va încheia nobila misiune, prezentând simbolic onorul tuturor acelora care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru România şi poporul român.