Distincții acordate de Ziua Armatei României

  • 25/10/2023

 

Ziua Armatei României este prilejul de recunoaștere a meritelor militarilor și civilor care s-au remarcat în activitatea profesională. Anul acesta, recompensele pentru devotament, disciplină și motivație au mers către comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandorul Valentin Nae, care a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, șeful Catedrei Științe Fundamentale, căpitan-comandorul Petronius Trandafir, care a primit Emblema de Onoare a Forțelor Navale și secretara Biroului Învățământ, Liliana Grigorescu, aceasta primind recunoașterea Ministrului Apărării Naționale pentru 30 de ani în Serviciul Patriei.

Un lucru pe care îl au în comun toți cei trei colegi ai noștri este că și-au dedicat întreaga carieră Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, cu eforturi permanente de îmbunătățire a învățământului militar postliceal de marină.

Atât comandorul Valentin Nae, cât și căpitan-comandorul Petronius Trandafir și-au început carierele militare ca instructori. Au urmat ani de perfecționare a studiilor, dobândire de noi competențe care să țină pasul cu cerințele dictate de evoluția marinei militare. Fiecare dintre ei a câștigat, pe merit, respectul camarazilor, dar și atașamentul a numeroase generații de elevi militari. Fiecare dintre ei a dovedit, în cei 25 de ani de carieră didactică, faptul că are nu doar vocație de lider, ci și vocație de mentor.

Cea de-a treia persoană distinsă cu o decorație din partea Ministrului Apărării Naționale a fost Liliana Grigorescu, salariat civil și unul dintre oamenii cheie, orientați în permanență către rezolvarea problemelor. S-a remarcat de-a lungul carierei, în Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, prin seriozitate, disciplină și responsabilitate, arătând un devotament special față de misiunea de bază a unității.