Maistrul militar de comandă al SMFN în vizită la SMMMFN

  • 14/05/2024

 

Oamenii întreabă care este diferența dintre un lider și un șef. Liderul este cel care dă tonul, în timp ce șeful își asumă succesul. Liderul conduce, șeful dă ordine, spunea, în urmă cu un secol, președintele american Theodore Roosevelt. Astăzi, leadership-ul se traduce mai degrabă prin impact, influență și inspirație. Despre aceste trei atribute le-a vorbit marți, 14 mai, maiștrilor militari și subofițerilor de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, maistrul militar de comandă al Statului Major al Forțelor Navale, M.m.pr. Marius – George Irimia.

Însoțit la masa discuțiilor de noul maistru militar de comandă din cadrul Comandamentului Flotei, M.m.pr. Ștefan Nițu și de maistrul militar de comandă al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, M.m.pr. Laurențiu Dragomir, liderul maiștrilor militari și subofițerilor din Forțele Navale a început prin a prezenta misiunea de bază a funcției pe care o ocupă. Discursul său s-a concentrat apoi pe a le explica mai tinerilor săi colegi rolul de mediator pe care maistrul militar sau subofițerul de comandă dintr-o unitate militară îl are în raportul dintre categoriile de personal pe care le reprezintă și superiori.

M.m.pr. Marius – George Irimia a pus un accent deosebit și pe rolul de exemplu pe care fiecare maistru militar sau subofițer de comandă ar trebui să îl joace în cadrul propriei unități. Maiștrilor militari aflați la începutul carierei, Irimia le-a transmis să fie curioși, să asimileze cât mai multe cunoștințe care să îi califice, peste ani, ca repere ale profesiei pe care au ales-o.

Întâlnirea a continuat apoi cu discuții libere, în care liderul maiștrilor militari de comandă din Forțele Navale a dorit să ia pulsul situațiilor și problemelor cu care se confruntă maiștri militari și subofițerii în activitatea lor de zi cu zi.

La întâlnirea organizată în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au fost invitați să participe și soldații și gradații profesioniști care, în această perioadă, urmează Cursul de exploatare și mentenanță a instalațiilor artileristice de calibru 14,5 mm.