Examene de final de semestru pentru absolvenții promoției „Avram Iancu 200”

  • 06/06/2024

 

În perioada 30 mai – 6 iunie elevii militari de anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au trăit emoțiile ultimei sesiuni de examene înainte de a începe stagiul de practică la unitățile de nave din Constanța, Mangalia, Tulcea sau Brăila.

Sesiunea a debutat cu examenul la cursul de Piloți automați, susținut de clasa de Navigație. După doi ani de studii intense, elevii militari au arătat încredere în sine în fața foii de examen, dar și entuziasm față de noul capitol care urmează să se deschidă.

Viitorii maiștri militari de marină s-au declarat bucuroși și mândri că au ajuns până în acest punct. Elev militar Florin Sandu a venit la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale cu speranța de a-și clădi un viitor solid în uniformă, așa cum a visat încă de copil. Stagiul de practică îl va efectua la Divizionul 175 Nave Scafandri de Luptă, unde speră să ajungă să lucreze și după absolvire.

Elev caporal Alexandru Țarălungă a optat pentru specialitatea Arme sub apă și spune că n-a regretat o secundă alegerea pe care a făcut-o la intrarea în școală. Rezultatele obținute la învățătură în cei doi ani stau mărturie că spune adevărul și că profesia de maistru mecanic i se potrivește mănușă. Stagiul de practică îl va efectua la Divizionul 146 Nave Minare Deminare, iar după absolvire, ținând cont că s-a remarcat cu note foarte bune, vrea să ajungă fie în echipajul PMn 274, fie să lucreze pe unul dintre vânătoarele de mine nou intrate în dotarea Forțelor Navale Române.

Elev caporal Mariana Rusu este o fire practică și pragmatică. A văzut potențialul Flotilei Fluviale, unica structură de acest gen deținută de un stat NATO și a ales să efectueze stagiul de practică la Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, de la Brăila, unde va avea încă trei colegi din aceeași promoție.

La mijlocul lunii iulie, absolvenții promoției 2024 „Avram Iancu – 200” vor reveni în școală pentru a susține examenele de certificare profesională, urmând ca la sfârșitul lunii să fie avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a.