Senzații tari... simulate pentru elevii de anul I

  • 13/10/2023

 

Elevii de anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, au avut parte vineri, 13 octombrie, de o experiență un pic mai specială, în cadrul modulului de pregătire militară generală.

Grupați pe plutoane, ei au vizitat Simulatorul integrat de navigație al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Pentru majoritatea elevilor, acesta a fost primul indiciu despre cum arată puntea de comandă a unei nave și cât de complexă este consola de navigație.

Ajutorul șefului de simulator, cap. I Iulian Gîlcă, le-a explicat, pe scurt, elevilor ce este simulatorul integrat de navigație și la ce folosește.

Partea cea mai interesantă a fost, firește, exercițiul de navigație în sine, în cadrul căruia elevii au avut, pe rând, ocazia să stea la timonă și să experimenteze, virtual, senzația navigației pe o mare de gradul 6, la bordul unei fregate.

Din mărturisirile elevilor, senzațiile date de încăperea virtuală au fost foarte realiste și încântătoare, în același timp. Ca atare, experiența nu a făcut altceva decât să le crească viitorilor maiștri militari de marină apetitul de a vizita, pe bune, navele acostate în Portul Militar, mai ales că niciunul dintre ei nu a dat semne că ar avea rău de mare.