Promovarea ofertei educaționale în Ploiești

  • 22/09/2023

 

La invitația Asociației „Suntem România!”, în săptămâna 18 – 22 septembrie, echipajul Forțelor Navale Române a acostat la Palatul Culturii din Ploiești, unde inclusiv Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost prezentă cu un stand de promovare a ofertei educaționale.

De promovarea beneficiilor care vin odată cu dobândirea calității de elev militar s-a ocupat, în deosebi, maistrul militar clasa a II-a Marius-Gabriel Tomița, unul dintre cei mai experimentați instructori militari din echipa instituției de învățământ, responsabil de formarea profesională a numeroase generații de maiștri militari de marină și nu numai.

În paralel cu acesta, vizitatorii expoziției amenajate de marinarii militari au putut schimba impresii cu doi proaspeți absolvenți ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, încadrați de doar două luni în echipajele fregatelor „Mărășești” și „Regele Ferdinand”. Maiștrii militari clasa a V-a Petecilă și Petraș au împărtășit cu liceenii ploieșteni propriile lor povești și motivațiile care i-au determinat să opteze pentru cariera în Forțele Navale Române.

Evenimentul găzduit de cea mai importantă instituție de cultură din municipiul Ploiești s-a aflat, anul acesta, la cea de-a doua ediție. Reeditarea ediției inițiale a fost realizată și în virtutea faptul că evenimentul precedent a reușit să atragă către instituțiile de învățământ militar de marină circa 100 de elevi ploieșteni.