Maistru militar de comandă


Maistru militar principal Laurenţiu DRAGOMIR

 

Maistrul militar principal Laurențiu Dragomir s-a născut pe data de 6 iulie 1967, în Municipiul Călărași, județul Călărași.

A absolvit Liceul Industrial nr. 2 din Călărași (1985), apoi a devenit maistru militar de marină prin absolvirea Institutului de marină „Mircea cel Bătrân” din Constanța, profilul „maiștri militari”, în 1988. Prima funcție ocupată în Forțele Navale Române a fost cea de specialist 1 grupul armament U.L. 2 la vânătorul de submarine VSm 1, în cadrul Divizionului 50 Vânătoare de Submarine. După doi ani, cu experiența acumulată la navă, în 1990, s-a întors la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, unde inițial a încadrat funcția de șef depozit armament și muniții.

În 1994 devine specialist principal la atelierul de instruire practică al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, iar în 2003 promovează la specialist principal 1, în cadrul aceleiași structuri.

Între 2002 și 2008 a urmat mai multe cursuri de formare profesională și evoluție în carieră: cursul pentru maiștri militari clasa I, în specializarea „Artilerie Navală” (2002); Curs de utilizare a calculatoarelor compatibile PC/AT (2002); Curs de informatică avansat – utilizarea programelor din pachetul Microsoft Office (2004); Curs de carieră pentru maistru militar principal (2006); Curs de nivel mediu în domeniul securității și sănătății în muncă (2008); Curs de nivel superior pentru inspector de specialitate protecția muncii (2008).

În 2006 a obținut licența în Drept, de la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Din 2008 este maistru militar specialist (inspector de muncă) la securitate și sănătate în muncă, supraveghere tehnică, protecția mediului și metrologie legală în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Din 2018 este numit maistru militar de comandă al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Pe parcursul carierei sale, militarul a fost răsplătit cu o serie de distincții importante, după cum urmează: Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15, respectiv pentru 20 și 25 de ani de activitate. A urmat apoi Emblema de Onoare a Forțelor Navale și, în 2021, Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării.

Maistrul militar principal Laurențiu Dragomir este căsătorit, are doi copii și vorbește fluent limba franceză.