Viitorii maiștri militari, stagiu de instruire ambarcată la bordul navei-școală „Mircea”

JURNAL DE BORD

 

Elevii din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-au ambarcat miercuri, 3 mai, la nava-școală „Mircea”, în vederea desfășurării stagiului de practică marinărească. Cadeții vor rămâne la bordul velierului până pe 31 mai, perioadă în care vor executa activități marinărești specifice, la cheu, în portul militar Constanța.

În cele 28 de zile de practică ambarcată, viitorii maiștri militari de marină vor avea parte și de scurte ieșiri pe mare, cu durata de o zi.

Pe parcursul stagiului de pregătire marinărească, instructorii de la bord au misiunea de a le transmite viitorilor maiștri militari deprinderile practice de navigație și mentenanță a navei, de urcare în arboradă, de folosire a mijloacelor de semnalizare, de vitalitate, dar și să-i ajute să-și dezvolte simțul responsabilității, necesar fiecărui membru al echipajului.

Ca atare, elevii militari vor desfășura, la bord, atât cursuri teoretice, cât și practice, iar nivelul cunoștințelor asimilate va fi testat printr-un colocviu, pe care îl vor susține în ultima săptămână a stagiului.

 

 

 

A III-a săptămână la nava-școală „Mircea”, cea mai complexă și spectaculoasă de până acum!

A fost sărbătoare, în săptămâna care tocmai s-a încheiat, la nava-școală „Mircea”. Elevii militari aflați în stagiu de practică până pe 31 mai, au avut ocazia să se afle la bord chiar în ziua când „Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii” a aniversat 84 de ani de la intrarea în serviciul marinei militare române, pe 17 mai 1939.

Citeşte...

 


 

 

A II-a săptămână la nava-școală „Mircea” / Desfășurarea pe vergi și pregătiri pentru aniversarea de 84 de ani a velierului simbol al Forțelor Navale

S-a mai scurs o săptămână din pregătirea elevilor militari de anul I la bordul navei-școală „Mircea”. Au fost cinci zile tonice, fiecare cu propriile sale provocări și învățături. Cadeții au făcut „saltul” de la deja banalele urcări în arboradă, la desfășurarea pe vergi.

Citeşte...

 


 

 

Prima săptămână la nava-școală „Mircea” / Debut cu dreptul

De o săptămână încărcată de noutăți au avut parte elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, care petrec luna aceasta la Nava-Școală „Mircea”. Acomodarea a decurs mai firesc decât se așteptau, deopotrivă, elevii și instructorii.

Citeşte...