Evenimente

Orice donator de sânge este un salvator

 • 20/12/2021

 

În dorința de a ajuta și de a alina suferința celor care nu se pot bucura de magia sărbătorilor alături de cei dragi, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au luat inițiativa de a participa, în perioada sărbătorilor de iarnă, la o acțiune voluntară de donare de sânge, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța.

Citeste...

Premiu de excelență pentru marinarii militari la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun de la Curtea de Argeș

 • 15/12/2021

 

Despre colinde Preafericitul Patriarh Daniel afirma că sunt „aur, smirnă și tămâie, izvorâte din inimi și purtate pe buze, ca daruri și ofrande aduse Pruncului Iisus”. Cu toată căldura și profunzimea care le învăluie, colindele românești reprezintă un memorial și o prelungire a Liturghiei și a slujbelor de Crăciun auzite în Biserică.

Citeste...

Proiectul „Lumea de sub navă”, la ora bilanțului

 • 10/12/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost vineri, 10 decembrie, gazda festivității de încheiere a proiectului de responsabilitate socială „Lumea de sub navă”. Inițiativa a aparținut Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului, filiala Constanța și s-a derulat cu sprijinul Forțelor Navale Române având ca beneficiari cele trei instituții de învățământ militar de marină.

Citeste...

Maistru militar distins cu Emblema de onoare a Comunicațiilor și Informaticii

 • 01/12/2021

 

Este o tradiție ca, de Ziua Națională a României, să fie răsplătite meritele deosebite ale militarilor care s-au remarcat în activitate. Este și cazul maistrului militar principal Cristian Roșiu, a cărui poveste o puteți afla aici: http://presamil.ro/profesionistii-de-care-avem-nevoie/

Citeste...

Mesajul Școlii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” de Ziua Naţională a României

 • 01/12/2021

 

Noțiunea de patriotism are, pentru generația actuală, valențe diferite de cele de acum 103 ani. Dar trebuie să fim conștienți că, în fiecare an, la 1 Decembrie, sărbătorim atât întregirea teritoriul național, dar mai ales sentimentul profund de unitate, identitate și apartenență care, la acea vreme, i-a unit pe toți românii în cuget și simțiri.

Citeste...

Profesionalism militar și înaltă ținută, răsplătite de Ziua Națională a României

 • 01/12/2021

 

Locotenent-colonel Mihăică Bogdan-Felix și maistru militar clasa a III-a Rogoz Remus Marian au fost recompensați, cu ocazia Zilei Naționale a României, cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale Române și, respectiv, cu Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a.

Citeste...

Ediția a XI-a a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor organizată de Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 26/11/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a desfășurat, în perioada 24-26 noiembrie, cea de-a XI-a ediție a Sesiunii de comunicării științifice a elevilor.

Citeste...

„Biblioteca vie” deschisă pentru o zi, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 20/11/2021

 

Există nenumărate povești de viață strânse de un profesionist de-a lungul carierei, care nu își găsesc vreodată locul pe hârtie, într-un volum. Sunt acele povești care deși merită spuse, rămân nescrise, vii doar în amintirea celor care le-au trăit.

Citeste...

Merite recunoscute

 • 18/10/2021

 

Campionul nostru internațional la lupte de contact, soldat Ștefan Ilașcu, a fost distins astăzi, de către Liga Militarilor Profesioniști (LMP) cu o plachetă de excelență, în semn de recunoaștere a meritelor sale și de susținere și încurajare a performanței în sport.

Citeste...

„Lumea de sub navă” – proiectul care ne provoacă că învățăm să trăim sustenabil

 • 15/11/2021

 

Un teren dezafectat din curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale prinde viață cu ajutorul proiectului „Lumea de sub navă”, astfel că, sfârșitul de săptămână ne-a găsit la lucru. Vremea bună a fost stimulentul perfect pentru a finaliza de montat și amplasat sera în care vom cultiva zarzavaturi pentru popota unității.

Citeste...

Poveștile unui veteran

Poveștile unui veteran | Comandorul Marian Ioan le-a vorbit elevilor militari despre experiența sa cu fregatele F 221 și F 222

 • 11/11/2021

 

Joi, 11 noiembrie, în ziua în care onorăm serviciul veteranilor din teatrele de operații, elevii de anul II ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut ocazia să asculte poveștile unuia dintre cei mai experimentați marinari militari încă în activitate, comandorul Marian Ioan, veteran al teatrelor de operații.

Citeste...

O nouă generație de marinari a depus jurământul militar

 • 22/10/2021

 

93 de elevi militari, din anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus jurământul militar, vineri, 22 octombrie, în cadrul unei ceremonii restrânse, desfășurate la sediul instituției.

Citeste...

Locul 5 la Campionatul Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ

 • 19/10/2021

 

În perioada 15 – 18 octombrie s-a desfășurat, în garnizoana Râmnicu-Vâlcea, etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale a Campionatului Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ.

Citeste...

Moment aniversar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 08/10/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” aniversează, la 8 octombrie 2021, 124 de ani de la înființarea prin Înaltul Decret regal nr. 3110, a învățământului tehnic militar de marină.

Citeste...

Prima sesiune reală de tragere pentru elevii de anul I

 • 06/10/2021

 

Stăpânirea de sine a fost cuvântul de ordine, miercuri, 6 octombrie, în poligonul de tragere de la Capu Midia, unde elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut parte de prima lor sesiune de tragere cu armamentul din dotare.

Citeste...

Locul I la Festivalul Național de Romanțe și Poezie „Raposodii de toamnă”, secțiunea Poezie

 • 30/09/2021

 

Delicatețea versurilor scrise cu deplină măiestrie, emoția autentică redată prin glas, dar reflectată și-n priviri nu câștigă doar inimi, ci și premii. Elev caporal Elena-Iuliana Tudoran, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”, desfășurat în perioada 28-30 septembrie, la Câmpulung Muscel, jud. Argeș.

Citeste...

„Lumea de sub navă”, un proiect de conștientizare asupra protecției mediului marin

 • 22/09/2021

 

Proiectul „Lumea de sub navă” prinde, pe zi ce trece, mai mult contur, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Miercuri, 22 septembrie, am primit vizita președintelui Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului – filiala Constanța, doamna Liana Naum, în calitate de principal coordonator al proiectului dedicat instituțiilor de învățământ militar de marină, însoțită de lector univ. dr. Simona Ghiță, de la Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) și de Radu Orban, responsabil cu strângerea de fonduri, în cadrul Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului.

Citeste...

Noi am ales să ne vaccinăm! Voi?

 • 16/09/2021

 

Peste 40 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au imunizat joi, 16 septembrie, cu prima doză a vaccinului Pfizer BioNTech, la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

Citeste...

Înmânarea armamentului individual elevilor din anul I

 • 15/09/2021

 

Fiecare început de an școlar, la o instituție militară de învățământ, vine la pachet cu o serie de evenimente emoționante, aparte față de cele trăite de tinerii cadeți, până acum, în viața civilă.

Citeste...

Prezentarea Drapelului de luptă al unității, elevilor de anul I

 • 15/09/2021

 

Miercuri, 15 septembrie, pe platoul din incinta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a avut loc ceremonial de prezentare a Drapelului de Luptă al unității, noii serii de elevi de anul I.

Citeste...

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale se implică în proiectul „Lumea de sub navă”

 • 14/09/2021

 

Proiectele de responsabilitate socială reprezintă un punct de interes foarte important pentru noi, cei de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. De-a lungul ultimilor ani, am avut numeroase colaborări fructuoase cu prietenii noștri de la Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța în domeniul activismului pentru mediu.

Citeste...

Autoevaluarea activității Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul școlar 2020-2021

 • 13/09/2021

 

Luni, 13 septembrie, odată cu deschiderea noului an de învățământ, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-a desfășurat și autoevaluarea activității din anul școlar precedent.

Citeste...

Declarăm deschis noul an de învățământ la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 13/09/2021

 

Freamătul și emoțiile se fac simțite de la primele orele ale dimineții, luni, 13 septembrie, în curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Astăzi are loc festivitatea de inaugurare a noului an de învățământ, iar pe majoritatea dintre elevii de anul I, părinții îi vor vedea pentru prima dată îmbrăcați în ținuta de instrucție.

Citeste...

Școala de Maiștri Militari de Marină, reprezentată la UNTOLD

 • 12/09/2021

 

Între 9 și 12 septembrie, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat o nouă ediție incendiară a festivalului de muzică UNTOLD, unul dintre cele mai mari și mai prestigioase de acest gen din Europa.

Citeste...

Spunem „bun venit!” celei mai noi generații de viitori maiștri militari de marină

 • 08/09/2021

 

8 septembrie este o zi importantă în calendarul creștin ortodox și, sperăm noi, o zi cu noroc pentru cei aproximativ 125 de tineri care au promvat examenul de admitere și probele de selecție, iar acum sunt, oficial, elevi în anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Au numărat mai întâi zilele, apoi au privit cum se scurg orele până la momentul când au pășit pe poarta unității, în căutarea unui nou început.

Citeste...