Evenimente

Ceremonia de depunere a jurământului militar 2022

 • 21/10/2022

 

„...de azi înainte, prin voia voastră și ocrotirea lui Dumnezeu v-ați legat pe viață de țară! Fiți demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”

Citeste...

Ziua Armatei României în școli | Popas la Şcoala Viceamiral Ioan Murgescu

 • 21/10/2022

 

În săptămâna premergătoare sărbătorii Zilei Armatei României, marinarii militari au adus tradițiile mai aproape de copii și nu oriunde, ci în școală.

Citeste...

Ziua Armatei României în școli – 2022 | Primul popas: Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Constanța

 • 21/10/2022

 

Elev caporal Alberto Ion și fruntaș Georgiana Pescaru sunt absolvenți ai Liceului Teoretic „G. Călinescu” din Constanța și viitori maiștri militari de marină. Ieri, cei doi s-au întors în mijlocul foștilor colegi de liceu pentru a povesti despre viața de elev militar și despre motivele care i-au determinat pe ei să aleagă să schimbe hainele civile cu ținuta militară.

Citeste...

Exercițiu de testare a măștii contra gazelor

 • 12/10/2022

 

Elevii militari și personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au desfășurat miercuri, 12 octombrie, o activitate de verificare a măștilor contra gazelor în atmosferă contaminată.

Citeste...

Împreună suntem mai valoroși!

 • 08/10/2022

 

Aniversarea celor 125 de ani de la înființarea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a constituit un bun prilej pentru întâlnirea tuturor comandanților școlilor militare de maiștri militari și subofițeri din Armata României, pentru a discuta subiecte comune în ceea ce privește modernizarea învățământului tehnic postliceal militar și de a dezbate idei privind conlucrări viitoare.

Citeste...

Chip de poveste

 • 08/10/2022

 

Ce îl face pe un om cu adevărat excepțional și remarcabil este devotamentul său față de valorile care îi ghidează parcursul în viață. La aniversarea de 125 de ani de la înființarea învățământului militar postliceal de marină, Monetaria Statului aduce un omagiu prestigiului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale prin lansarea unei medalii aniversare pe al cărei revers se regăsește portretul unui elev militar.

Citeste...

125 de ani de tradiție în învățământul tehnic militar de marină

 • 08/10/2022

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a marcat vineri, 7 octombrie, aniversarea a 125 de ani de existență a învățământului tehnic militar de marină.

Citeste...

Prima şedinţă de tragere

 • 29/09/2022

 

Elevii de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au avut parte joi, 29 septembrie, de prima şedinţă de tragere reală cu armamentul individual de infanterie.

Citeste...

ABC-ul instrucției pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 15/09/2022

 

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale desfășoară, timp de 11 săptămâni, pregătirea militară generală și tactică, precum și pregătirea pentru formarea deprinderilor de comandă.

Citeste...

Liga Maiștrilor Militari de Marină susține excelența și încurajează performanța

 • 05/09/2022

 

Ceremonia de deschidere a noului an școlar a însemnat un dublu motiv de bucurie și satisfacție pentru elev caporal Elena – Georgiana Stemate. Liga Maiștrilor Militari de Marină, prin președintele său, M.m.pr.(r) Adrian Cristocea, i-a acordat elevei bursa semestrială „Maistru militar clasa a II-a Gheorghe Cătălin Rădoi” ca răsplată pentru faptul că s-a clasat prima în ierarhia mediilor din anul său de studii.

Citeste...

Autoevaluare

 • 05/09/2022

 

Tradiționala ceremonie de deschidere a noului an școlar a fost urmată luni, 5 septembrie, de ședința de autoevaluare a activității Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Citeste...

Festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2022-2023

 • 05/09/2022

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit luni, 5 septembrie, ceremonia de inaugurare a noului an de învățământ 2022-2023. În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a părinților și prietenilor, cei aproape 200 de elevi militari de anul I și anul al II-lea și-au ocupat locul în formație, cu emoția și optimismul specifice unui nou început.

Citeste...

Prezentarea Drapelului de Luptă al unității

 • 02/09/2022

 

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut vineri, 2 septembrie, prilejul inedit de a prezenta, pentru prima oară, onorul Drapelului de Luptă al Unității, în cadrul unei ceremonii dedicate special acestui simbol aparte.

Citeste...

Înmânarea armei

 • 02/09/2022

- În numele Patriei, îți înmânez arma!
- Servesc Patria!

Aceste două replici, rostite din toată inima, au animat vineri, 2 septembrie, platoul din curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în cadrul ceremoniei de înmânare a armamentului individual elevilor de anul I.

Citeste...

Prima zi în uniforma militară

 • 31/08/2022

 

Zi copleșitoare și de neuitat pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Tinerii care au promovat examenul de admitere și toate probele de selecție s-au prezentat miercuri, 31 august, la unitate pentru a se familiariza cu noul stil de viață condus după regulamentele militare.

Citeste...