Evenimente

Promovarea ofertei educaţionale în Municipiul Paşcani

 • 02/04/2019

Peste 250 de elevi de clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ din Paşcani (jud. Iaşi), au aflat, marţi, 2 aprilie, toate informaţiile esenţiale despre avantajele învăţământului militar de marină, despre oportunităţile de carieră disponibile în Forţele Navale Române şi mai ales despre rolul maistrului militar la bordul unei nave de luptă.

Prezentarea a fost susţinută de elevul nostru Robert Lupu, absolvent al Colegiului Tehnic „Unirea“ şi unul dintre tinerii care, peste doar câteva luni, va lua în primire prima sa funcţie de maistru militar într-o unitate a Forţelor Navale Române.

Descrierea vieţii de elev militar, dar mai ales poveştile despre aventurile trăite de Robert pe durata marşului de instrucţie cu Nava Şcoală „Mircea“, i-au ţinut conectaţi la discurs pe elevii din Paşcani. Mai mult decât atât, la finalul prezentării, elevul nostru a fost asaltat de către adolescenţii de clasa a XII-a cu întrebări despre paşii concreţi necesari pentru a-i urma exemplul, acela de a opta pentru o carieră militară în Forţele Navale.


Viitorii maiştri militari, în vizită de documentare în Portul Militar Mangalia

 • 28/03/2019

Joi, 28 martie, elevii de anul II de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ s-au aflat în vizită de documentare, în Portul Militar Mangalia, la Divizioanele 50 Corvete şi 150 Nave Purtătoare de Rachete.

Elevii militari au urcat mai întâi la bordul Corvetei 264 „CAm. Eustaţiu Sebastian“, pentru a vizita punctele de luptă de la fiecare specialitate în parte, respectiv: Timonerie, Artilerie navală, Arme sub apă, Radiolocaţie, Comunicaţii navale, Mecanică şi Electromecanică navală.

La fiecare punct de luptă, viitorii tehnicieni militari de marină au observat îndeaproape şi chiar au operat echipamentele specifice pe care le studiază în Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale. În permanenţă, elevii au fost asistaţi de maiştri militari specializaţi care au avut grijă să le împărtăşească cele mai noi secrete ale profesiei, ajutându-i astfel pe tineri să-şi îmbunătăţească bagajul de cunoştinţe învăţate la cursuri.

Cea de-a doua navă gazdă a vizitei de documentare din Portul Militar Mangalia a fost NPR 190 „Lăstunul“, bastiment de luptă aflat în subordinea Divizionului 150 Nave Purtătoare de Rachete. La bordul acestei nave, elevii militari au observat o tehnică de propulsie diferită şi anume cea asigurată de turbine, fapt care le-a permis să facă o comparaţie cu tehnica clasică (motoare) văzută anterior la corvetă.

Atât conducerea celor două divizioane, precum şi echipajele navelor şi-au exprimat încântarea faţă de vizita de documentare şi au afirmat că speră ca, după absolvire, cei peste 50 de viitori maiştri militari de marină să aleagă să le devină colegi.

( Foto )

 


Ziua Mondială a Apei 2019 | Atragem atenţia asupra risipei de apă potabilă

 • 22/03/2019

Nu lăsăm pe nimeni în urmă este, tradiţional, o deviză de solidaritate a militarilor. Sintagma a devenit şi motto-ul de anul acesta al Zilei Mondiale a Apei, celebrată şi la Constanţa. Zece elevi de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ s-au alăturat, vineri, 22 martie, în calitate de voluntari, acţiunii de conştientizare Dăm apă cu porţia, organizată de Comitetul Naţional Român pentru Drepturile Copilului filiala Constanţa, în incinta unui hypermarket din oraş.

Echipa de voluntari, din care au făcut parte şi elevii militari, şi-a imaginat că se află pe o navă în marş, la bordul căreia consumul de apă trebuie raţionalizat. Astfel, voluntarii au împărţit fiecărui client al magazinului câte o sticlă cu apă, un gest simbolic pentru a atrage atenţia asupra importanţei exploatării responsabile a resurselor de apă potabilă de pe planetă. Ziua Internaţională a Apei a fost marcată la Constanţa în acest mod inedit pentru al nouălea an consecutiv. Acţiunea a fost primită de constănţeni cu surprindere, dar şi cu entuziasm, majoritatea promiţând că se vor gândi mai bine înainte de a mai irosi apa potabilă în viaţa de zi cu zi.

La nivel mondial, mesajul „Nu lăsăm pe nimeni în urmă“ face referire la dreptul natural al fiecărui om la resurse de apă potabilă. În anul 2019, pe glob încă trăiesc miliarde de persoane care nu au acces la apă potabilă. Grupuri compuse din migranţi, refugiaţi, populaţii indigene şi mulţi alţii sunt adesea marginalizate şi se confruntă cu discriminarea atunci când vine vorba de acces la apă potabilă. În acest context, obiectivul Naţiunilor Unite este ca, până în anul 2030, tot globul să aibă acces la resurse de apă potabilă, după cum se arată pe portalul www.worldwaterday.org.

( Foto )

 


Competiţie sportivă militară la Constanţa

 • 21/03/2019

O echipă de fete şi o echipă de băieţi, formate din elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ au participat, în perioada 14 – 21 martie, la competiţiile de volei din cadrul concursurilor aplicativ-militare şi sportive pentru instituţiile militare de învăţământ, organizate de Statul Major al Apărării.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de sport a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa.

( Foto )

 


Elevii militari, la proiecţia documentarului „Doamna Mărilor“

 • 14/03/2019

Fregata „Mărăşeşti“ (F 111) este renumită drept cea mai mare navă de război construită, în întregime, pe teritoriul România. Aceasta, dar şi alte informaţii inedite despre nava militară au putut afla şi cei 35 de elevi de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, care pe 14 martie au vizionat proiecţia filmului documentar „Doamna Mărilor“, la Centrul Multicultural Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ din Constanţa.

 

 


Promovarea ofertei educaţionale în licee din Năvodari, Eforie, Techirghiol, Mangalia

 • 14/03/2019

În perioada 12-14 martie, reprezentanţi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au luat, din nou, la pas liceele din Năvodari, Techirghiol. Eforie Sud şi Mangalia, pentru a face cunoscută elevilor de clasa a XII-a oferta educaţională pentru anul şcolar 2019.

Elevii militari, însoţiţi de un maistru militar de marină, au împărţit materiale promoţionale şi le-au vorbit adolescenţilor despre procedura de admitere în Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, despre viaţa de elev militar, dar mai ales despre oportunităţile unei carierei în ţinuta de marinar militar.

( Foto )

 


Trei elevi ai Şcolii de Maiştri de Marină la "POSEIDON 19"

 • 08/03/2019

Trei elevi de anul II ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ s-au antrenat, în perioada 04-08 martie, împreună cu marinarii militari, în condiţii reale, pentru lupta contra minelor marine, în cadrul exerciţiului multinaţional naval "POSEIDON 19".

Elevii de la specialităţile Arme sub apă, Comunicaţii navale – observare semnalizare şi Motoare şi maşini navale au petrecut cinci zile pe mare, la bordul dragorului maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu“ (DM 29), unde, alături de tehnicieni militari cu experienţă, au putut pune în practică noţiunile învăţate la cursuri. Elevii militari au avut, aşadar, şansa de a experimenta la prima mână atribuţiile pe care le vor primi la nave, anul acesta, după finalizarea studiilor.

 


Scafandrii de luptă, în vizită la viitorii maiştri militari de marină

 • 05/03/2019

Dacă ar fi uşor, oricine ar putea face!“ – acesta este motto-ul luptătorilor din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Pregătiţi să facă faţă celor mai dificile provocări pe uscat, în tenebrele adâncurilor, dar şi la altitudini ameţitoare, scafandrii Forţelor Navale pentru Operaţii Speciale au lăsat, marţi, 5 martie, de-o parte misterul care, de obicei, îi învăluie pe ei şi misiunile lor şi au venit să le vorbească viitorilor maiştri militari de marină despre provocările, oportunităţile şi frumuseţea profesiei de scafandru militar în trupele de elită ale Armatei României.

Elevii militari i-au ascultat cu atenţie, i-au privit cu admiraţie, pentru ca la finalul prezentării să-i poată asalta cu întrebări. Cu răbdarea şi profesionalismul care-i caracterizează, scafandrii de luptă le-au oferit detaliile paşilor de urmat pentru a deveni maiştri militari în Forţele Navale pentru Operaţii Speciale.

 


Căutăm colegi în Vrancea!

 • 22/02/2019

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ s-a alăturat, în săptămâna 18-22 februarie, celei mai mari campanii de promovare de anul acesta a Forţelor Navale, desfăşurată în judeţul Vrancea.

Echipa formată din maiştri militari şi elevi ai şcolii le-au vorbit tinerilor vrânceni din Focşani, Adjud, Mărăşeşti, Panciu şi Păuleşti despre profesia de tehnician în Forţele Navale Române şi despre avantajele unei cariere în ţinuta Armatei Române.

Cu ajutorul materialelor de promovare a ofertei educaţionale, dar mai ales cu mărturii şi exemple vii, maiştrii militari şi elevii au vrut să le demonstreze şcolarilor vrânceni că a fi maistru militar de marină este mai mult decât profesie, este pasiune!

( Foto )

 


Promovarea ofertei educaţionale în judeţul Constanţa

 • 15/02/2019

În săptămâna 11-15 februarie, sute de elevi de clasa a XII-a de la nouă licee şi colegii tehnice din municipiul şi judeţul Constanţa au aflat despre oferta educaţională a Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, precum şi despre profesia de maistru militar de marină.

Timp de cinci zile, elevi din Constanţa, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Castelu, Murfatlar şi Medgidia au avut posibilitatea de a afla direct de la maiştri militari cu experienţă şi de la elevi de anul I şi anul II despre avantajele carierei militare în Forţele Navale şi paşii concreţi ce trebuie urmaţi pentru a deveni veritabili ambasadori ai României pe mările şi oceanele lumii, în calitate de militari NATO.

 


Eleve premiate de Liga Maiştrilor Militari de Marină cu bursa „M.m. Cătălin Rădoi“

 • 13/02/2019

Rezultatele meritorii la învăţătură vor fi întotdeauna răsplătite la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale. Două eleve din anul I şi, respectiv, anul II au fost premiate, miercuri, 13 februarie, cu bursa „M.m. Cătălin Rădoi“. Distincţia se acordă semestrial de către Liga Maiştrilor Militari de Marină elevilor cu cele mai mari medii.

Pentru rezultatele deosebite obţinute la examenele de la finalul primului semestru din anul şcolar 2018-2019, premiul a mers la Elv. Ioana Marilena Bota, din anul I, cu media 9,23 şi la Elv. Cap. Aurelia Dumitrache, din anul II, specialitatea Radiolocaţie Navală, cu media 9.89.

( Foto )

 


160 de ani de la Unirea Principatelor

 • 24/01/2019

Reprezentanţii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ au participat joi, 24 ianuarie, la ceremonia organizată în Piaţa Ovidiu din Constanţa pentru a marca 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor, eveniment cunoscut în istorie şi drept Mica Unire.

Reîntregirea patriei sub domnia colonelului Alexandru Ioan Cuza a reprezentat pentru marinarii militari actul premergător constituirii Marinei Militare moderne. 

 


Promovarea ofertei educaţionale în judeţul Iaşi

 • 15/01/2019

Doi elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ s-au aflat în perioada 14-15 ianuarie 2019 în judeţul Iaşi, pentru a face cunoscută elevilor de liceu oferta educaţională a şcolii noastre.

Pe 14 ianuarie, elevii Robert Lupu şi Valentin Neagu au făcut un popas la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, unde au luat parte la o serie de activităţi extracurriculare interactive organizate de Statul Major al Forţelor Navale în scopul promovării carierei în marina militară şi a ofertei învăţământului militar de marină. Liceenii ieşeni au avut astfel oportunitatea de a afla, la prima mână, despre viaţa de elev în şcoala militară, dar şi despre avantajele unei cariere de maistru militar în Forţele Navale.

Pe 15 ianuarie, elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale  au participat la ceremonia militară şi religioasă ce a avut loc la Şcoala Gimnazială din satul Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea. Cu acest prilej, şcoala din localitate a primit denumirea „Comandor Alexandru Cătuneanu“, una dintre personalităţile marcante ale Marinei Militare Române, contributor la dezvoltarea hidrografiei, cartografiei şi oceanografiei în România.

Şi aici, elevii şcolii noastre au profitat de oportunitate pentru a prezenta oferta educaţională disponibilă tinerilor de până în 30 de ani, care au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat şi care pot îmbrăţişa cariera militară după doar doi ani de studii cu şcolarizare complet gratuită.

 


Elevă a școlii premiată de Fundaţia „General Ştefan Guşă“

 • 15/12/2018

Cu rezultate de excepţie la învăţătură, Loredana Filimon, elevă în anul II a Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu" a primit din partea Fundaţiei „General Ştefan Guşă“ o bursă care s-o motiveze şi s-o ajute în continuare, pe parcursul şcolar către o carieră în marina militară.

Fundaţia „General Ştefan Guşă“ consacrată susţinerii şi recunoaşterii excelenţei în educaţie monitorizează atent activitatea elevilor Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“.

Loredana Filimon s-a făcut remarcată încă de la admitere, când a reuşit să obţină cel mai bun rezultat, premiat la acea dată de Fundaţia „General Ştefan Guşă“.

 


Maistru militar decorat de preşedintele României

 • 01/12/2018

De Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Apărării Naţionale, MMp. Ionuţ Comună, şef de cabinet în cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Medalia „Virtutea Maritimă“ clasa a III-a, cu însemn pentru militari.