Evenimente

Elevii militari află despre importanța problematicii de gen în Armata României

 • 10/06/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost joi, 10 iunie, gazda unui eveniment pe tema problematicii de gen, organizat de Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, din cadrul MApN, în parteneriat cu Biroul Asistență Psihologică din cadrul Statului Major al Forțelor Navale (SMFN).

Citeste...

Comemorarea Zilei Eroilor

 • 10/06/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a comemorat joi, 10 iunie, Ziua Eroilor printr-un apel solemn pe platoul unității, la care au luat parte întreg batalionul de elevi, personalul militar și civil. În cadrul ceremoniei, locțiitorul comandantului, căpitan-comandor Valentin Nae, a susținut o alocuțiune despre semnificația Zilei Eroilor și importanța rememorării jertfei înaintașilor noștri.

Citeste...

De Ziua Internațională a Mediului, elevii militari întind naturii o mână de ajutor pentru ecologizarea plajelor

 • 05/06/2021

 

Câteva zeci de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au ales să celebreze Ziua Internațională a Mediului Înconjurător oferind naturii o mână de ajutor pentru revenirea la normalitate.

Citeste...

Examene de final de semestru pentru cea mai nouă promoție de maiștri militari de marină

 • 02/06/2021

 

Elevii de anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale susțin, în perioada 02-11 iunie examenele de final de semestru. Acestea sunt ultimele testări pe care elevii militari le au de promovat înainte de examenul final de absolvire.

Citeste...

Doi elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au obținut locul I la competiția TEHNONAV JUNIOR 2021

 • 28/05/2021

 

Elevii caporali Emanuel Iorga și Traian Sava de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și-au adjudecat vineri, 28 mai, locul I la cea de-a X-a ediție a Conferinței Naționale a Studenților și Elevilor în Domeniul Științelor Inginerești „TEHNONAV Junior” 2021, desfășurată online.

Citeste...

200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu

 • 28/05/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-a alăturat vineri, 28 mai, seriei de activități de comemorare a celor 200 de ani de la moartea lui Tudor Vladimirescu și de la înăbușirea Revoluției de la 1821 condusă de acesta.

Citeste...

Alarmă de incendiu

 • 20/05/2021

 

Exercițiile de vitalitate și deprinderea modului corect și eficient de acțiune în situații de urgență sunt esențiale la bordul navelor de luptă, dar se dovedesc utile oricând și la uscat sau, mai bine zis, în viața de zi cu zi.

Citeste...

Prezentarea unităților de nave din componența Flotilei Fluviale

 • 18/05/2021

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut ocazia să afle, marți 18 mai, informații despre specificul unităților de nave din componența Flotilei Fluviale, prezentate chiar de către militari cu vastă experiență.

Citeste...

Elevii militari revin la cursuri

 • 10/05/2021

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale reiau începând de luni, 10 mai, cursurile față în față. Aproximativ o jumătate din efectivul complet de elevi va fi supusă, în cursul acestei zile, testării Real Time PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV 2. Restul elevilor scapă de această testare, deoarece au ales să se imunizeze împotriva noului tip de coronavirus.

Citeste...

112 ani de la înfiinţarea Corpului Maiştrilor Militari de Marină

 • 06/05/2021

 

Corpul maiştrilor militari de marină aniversează joi, 6 mai, 112 ani de la înfiinţare, prin Înaltul Decret nr. 1620, semnat de Regele Carol I, în anul 1909, act care consfințea constituirea corpului militar sub denumirea de „maeştri de marină şefi de specialitate”.

Citeste...

Elevi militari premiați pentru performanța școlară

 • 29/04/2021

 

Liga Maiștrilor Militari de Marină susține și premiază performanța elevilor militari. Anul acesta a fost rândul elevului caporal Vicențiu Oprea și al elevei fruntaș Alina Toma să primească bursa „M.m. Cătălin Rădoi”, pentru rezultate deosebite obținute la învățătură, în primul semestru al acestui an școlar.

Citeste...

Sesiune de comunicări științifice a elevilor desfășurată în sistem hibrid, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 16/04/2021

 

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-a desfășurat, în perioada 14-16 aprilie, cea de-a X-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor.

Citeste...

Elevii militari află despre tainele scafandreriei

 • 02/04/2021

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au primit vineri, 02 aprilie, vizita reprezentanților Centrului 39 Scafandri, care le-au vorbit despre specificul scafandreriei militare, dar mai ales despre beneficiile de care are parte un militar care alege să lucreze într-una dintre structurile din subordinea centrului.

Citeste...

„6 x 6 x 48. Provocare militară. Aleargă pentru sănătate” Cinci elevi militari au alergat la un nou maraton!

 • 29/03/2021

 

Provocare sportivă, după provocare sportivă, pentru elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. În weekend-ul 26-28 martie, o echipă de cinci elevi militari a acceptat provocarea de a lua parte la maratonul „6 x 6 x 48. Provocare Militară. Aleargă pentru sănătate”, lansată de colegii lor de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene.

Citeste...

175 de ani de la nașterea primului amiral din istoria Forțelor Navale Române, Viceamiral Ioan Murgescu

 • 27/03/2021

 

Ziua de 27 martie este una cu semnificație deosebită pentru Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Este ziua în care, la 1846, la Buzău, vedea lumina zilei cel ce avea să devină Viceamiralul Ioan Murgescu.

Citeste...

Lecție practică în simulatorul de navigație

 • 24/03/2021

 

Cinci grupe de elevi militari de anul al II-lea de la specialitatea Timonier și tehnică de navigație navală au avut ocazia să își pună în aplicare cunoștințele preluând, virtual, comanda unei fregate în Simulatorul pentru Navigație și Manevra Navei de la Academia Navală.

Citeste...

Este nevoie de oameni speciali pentru a îndeplini misiuni speciale

 • 20/03/2021

 

Sunt militari în Armata României pentru care cea mai ușoară zi va fi fost întotdeauna cea de ieri.. I-am avut alături de noi, la sfârșitul săptămânii trecute, pe trei dintre militarii care fac parte din Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, una dintre structurile de elită din Armata României.

Citeste...

Doi viitori maiștri militari de marină acceptă provocarea maratonului The David Goggins 4x4x48 Challenge

 • 09/03/2021

 

„Un luptător este acela care spune «sunt aici astăzi, voi fi aici și mâine și în fiecare zi». Este acea persoană care nu pune nicio limită posibilului” - David Goggins.

Citeste...

Atenţiune! A sosit primăvara!

 • 01/03/2021

 

Primăvara, anotimpul în care natura renaşte, a fost primită cum se cuvine şi la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale. Dis-de-dimineaţă, doamnele şi domnişoarele au primit în dar câte o floare şi un mărţişor.

Citeste...

Ziua Internaţională a Sportului Militar

 • 18/02/2021

 

În fiecare an, pe 18 februarie, este celebrată Ziua Internaţională a Sportului Militar. Data coincide cu înfiinţarea Consiliului Internaţional al Sportului Militar (CISM), organizaţia care guvernează activităţile sportive militare din întreaga lume încă din anul 1948.

Citeste...

Raportăm: Efectiv complet!

 • 16/02/2021

 

Începând de marţi, 16 februarie, toţi elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale desfăşoară cursuri în format faţă în faţă. Luni, pe 15, au sosit în unitate şi elevii militari din anul I.

Citeste...

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale reia învățământul față în față

 • 10/02/2021

 

După trei luni în care cursurile s-au desfășurat online, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” se întorc în bănci pentru a relua învățământul față în față.

Citeste...

Prima sesiune de examene online pentru viitorii maiștri militari de marină

 • 25/01/2021

 

Situația epidemiologică delicată pe care o traversează învățământul de pretutindeni a adus schimbări și la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, unde, pentru prima dată, elevii militari susțin examenele de final de semestru online.

Citeste...

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române

 • 24/01/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a marcat aniversarea celor 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, prin proiecția unui film documentar despre contextul în care a avut loc evenimentul istoric.

Citeste...

Marinarii militari, ajutoare pentru Moș Crăciun

 • 23/12/2020

 

În preajma sărbătorilor de iarnă, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a dat curs unui apel umanitar venit din localitatea Nazarcea, județul Constanța, unde zeci de familii își duc traiul zilnic la limita subzistenței.

Citeste...

Merite răsplătite

 • 17/12/2020

 

Comandantul batalionului de elevi din cadrul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale. Căpitan Marius Nazare, a primit joi, 17 decembrie, titlul de Membru de onoare al Ligii Militarilor Profesionişti (LMP).

Citeste...

Susţinem lupta pentru viaţă

 • 10/12/2020

 

În preajma sărbătorilor de iarnă, elevii militari au ales să ofere în dar o şansă în plus la viaţă celor aflaţi în suferinţă, pe patul de spital.

Citeste...

Gala Voluntarului 2020: Două nominalizări la secțiunea „Instituția de învățământ a anului”

 • 6/12/2020

Deși ghetele lustruite ale elevilor militari n-au mai stat aliniate anul acesta, ca înainte, iată că Moș Nicolae nu a uitat de faptele bune pe care le-am făcut și ne-a răsplătit cu două nominalizări la secțiunea „Instituția de învățământ a anului”, în cadrul Galei Voluntarilor Constanța 2020.

Citeste...

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

 • 1/12/2020

 

Mesajul Şcolii Militare de Maiştri Militari de Ziua Naţională a României

Astăzi este Ziua Națională a României, ziua în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne celebrăm Patria. În 1918, românii au trăit emoția reîntregirii, iar de atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi uniți și liberi.

Citeste...

Recompensă pentru respectul arătat veteranilor

 • 16/11/2020

 

Comandantul batalionului de elevi al Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, cpt Marius Nazare, şi cei doi elevi militari de anul I, care au participat, anul acesta, de Ziua Armatei României, la Ştafeta Veteranilor INVICTUS au primit recunoaşterea şefului Statului Major al Apărării pentru gestul lor de respect faţă de veteranii, eroii naţiunii şi de valorile care definesc poporul român.

Citeste...

Elevii militari au încheiat săptămâna „Şcoala Altfel“, în aer liber, la Microrezervaţia din Constanţa

 • 15/11/2020

 

Vremea mohorâtă şi cerul plumburiu de noiembrie nu au putut umbri şi entuziasmul elevilor Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, care, după două luni de cursuri şi de stat în cazarmă fără permisii şi învoiri, s-au bucurat, în weekend, de frumuseţea peisajelor şi de liniştea relaxantă oferite de Microrezervaţia din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa.

Citeste...

Lecţie-vizită în Portul Militar Constanţa

 • 5/11/2020

 

Elevii de anul II ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au avut parte joi, 5 noiembrie, de o lecţie-vizită, la navele militare din Portul Constanţa.

Citeşte...

„Ne instruim aşa cum luptăm, luptăm aşa cum ne instruim“

 • 29/10/2020

 

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale pune un accent deosebit pe educaţia şi instruirea completă a elevilor militari, chiar şi în condiţii de pandemie. Astfel, săptămâna aceasta, a venit rândul elevilor de anul al II-lea să susţină sesiunea de tragere, rămasă restantă din perioada stării de urgenţă.

Citeşte...

Elevii militari asistă la exerciţiile navale româno-britanice din Marea Neagră

 • 25/10/2020

 

O grupă de 20 de elevi militari din anul al II-lea, de la diferite specialităţi ale Şcolii Militare de Maiştri a Forţelor Navale, s-au aflat vineri, 23 octombrie, la bordul fregatei „Mărăşeşti“ (F111) pe durata exerciţiului naval desfăşurat alături de distrugătorul britanic HMS „Dragon“ (D35), în largul Mării Negre.

Citeşte...

De Ziua Armatei României, în vizită la Muzeul Naţional Militar – filiala Constanţa

 • 25/10/2020

 

  „A fi militar nu înseamnă doar să ţii o armă în mână, înseamnă să îţi cunoşti trecutul, să trăieşti ancorat în prezent şi să faci orice este corect şi necesar pentru ca viitorul să ia înfăţişarea pe care ţi-o doreşti“

Citeşte...

În vizită la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

 • 24/10/2020

 

  „Istoria românilor este sfântă pentru că a fost scrisă cu sânge şi nu cu cerneală“ – Girel Barbu (poet)

Citeşte...

Premiu pentru creaţie literară

 • 23/10/2020

 

Elev caporal Cosmina Andreea Vintilă, de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, a obţinut locul al II-lea la secţiunea „Poezieׅ în cadrul concursului naţional de creaţie literară „Fascinaţia Mării“, organizat de Cercul Militar Constanţa, în colaborarea cu Statul Major al Forţelor Navale şi cu Cenaclul Literar „Mihail Sadoveanu“.

Citeşte...

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale are un nou comandant

 • 23/10/2020

 

Ajunul Zilei Armatei României a constituit prilejul excelent nu doar pentru depunerea Jurământului Militar, ci şi pentru organizarea ceremoniei de predare-primire a comenzii unităţii şi a Drapelului de Luptă ale Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

Citeşte...

Ceremonie de depunere a Jurământului Militar, în condiţii de pandemie

 • 23/10/2020

 

  „Eu… jur credinţă Patriei mele, România!
Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii!
...

Citeşte...

Simpozion dedicat aniversării a 160 de ani la constituirea Forţelor Navale Române

 • 19/10/2020

 

Un grup de nouă elevi militari ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale a participat luni, 19 octombrie, în Aula Mică a Academiei Navale, la Simpozionul itinerant „160 de ani de la constituirea Forţelor Navale Române“.

Citeşte...

„Gaze! Gaze!“ – Activitate de control a măştii contra gazelor

 • 15/10/2020

 

Elevii militari au renunţat joi, 15 octombrie, pentru câteva zeci de minute, la măştile de protecţie de unică folosinţă, în favoarea… măştilor de gaze.
Din fericire, nu a fost vorba de nici un incident periculos, ci doar de un exerciţiu de verificare a măştii contra gazelor, în atmosferă contaminată.

Citeşte...

Elevi militari la Ştafeta Veteranilor INVICTUS 2020

 • 14/10/2020

 

Elevii militari Tudor Melinte şi Claudiu Brindea s-au alăturat miercuri, 14 octombrie, grupului Invictus România, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Ştafetei Veteranilor, eveniment organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, pe 25 octombrie.

Citeşte...

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale la 123 de ani

 • 08/10/2020

 

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ a aniversat pe 8 octombrie 123 de ani de la înfiinţare, în 1897, la Galaţi, fiind singura instituţie de învăţământ postliceal militar de marină din România.

Citeşte...

Prima sesiune de tragere pentru bobocii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale

 • 09/10/2020

 

Au ales cariera militară atraşi de sobrietatea ţinutei, de statutul social impunător. Au păşit pe poarta unităţii ştiind că îi aşteaptă doi ani în care disciplina şi rigoarea vor fi cuvintele de ordine la tot pasul, dar n-au anticipat emoţia şi responsabilitatea care se nasc în mintea şi sufletul militarului atunci când apasă pentru prima oară pe trăgaciul armei.

Citeşte...

Faţă în faţă cu istoria Marinei Române

 • 04/10/2020

 

Elevii de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au vizitat duminică, 4 octombrie, expoziţia permanentă a Muzeului Naţional al Marinei Române.

Citeşte

Instrucţia tragerii

 • 02/10/2020

 

Pregătirea militară generală a elevilor de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale a continuat, în săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie, cu ABC-ul instrucţiei tragerii.

Citeşte...

Tradiţia merge mai departe

 • 01/10/2020

 

Ziua de 1 octombrie a marcat două momente simbolice importante pentru elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale. Cei nouă elevi gradaţi de la anul II, cu atribuţii specifice de coordonare şi conducere, au fost avansaţi în grad. Ei au fost nominalizaţi pe baza rezultatelor foarte bune obţinute în activitatea şcolară şi militară, dar şi graţie comportamentului exemplar de care au dat dovadă în primul an de studiu.

Citeşte...

Iniţierea în tainele marinăriei

 • 30/09/2020

 

Pandemia de coronavirus le-a răpit elevilor militari de anul al II-lea ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale şansa de a efectua marşul anual de instrucţie cu nava-şcoală „Mircea“.

Citeşte...

Bobocii, la prima întâlnire cu istoricul şi tradiţiile unităţii

 • 21/09/2020

 

Zi dedicată cunoaşterii tradiţiilor, pentru elevii de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

Citeşte...

Prezentarea Drapelului de luptă al unităţii elevilor de anul I

 • 14/09/2020

 

Festivitatea tradiţională a începutului de an şcolar a fost înlocuită, anul acesta, cu o ceremonie, în cadru restrâns, de prezentare a Drapelului de luptă al unităţii elevilor de anul I.

Citeşte...

„În numele Patriei, îţi înmânez arma“

 • 10/09/2020

 

Moment solemn, desfăşurat joi, 10 septembrie, pe platoul Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“. Elevii de anul I au primit o nouă confirmare a statutului de militar, în cadrul ceremonialului de înmânare oficială a armamentului individual.

Citeşte...

Viaţa de militar începe aici!

 • 05/09/2020

 

Cu raniţa doldora de visuri şi speranţe, unii cu optimism, alţii cu înfrigurare, dar cei mai mulţi cu entuziasm şi determinare, cei 90 de elevi de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au trecut, pentru prima dată, pragul instituţiei.

Citeşte...