Viitorii maiștri militari, stagiu de instruire ambarcată la bordul navei-școală „Mircea”

  • 03/05/2023

 

Elevii din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-au ambarcat miercuri, 3 mai, la nava-școală „Mircea”, în vederea desfășurării stagiului de practică marinărească. Cadeții vor rămâne la bordul velierului până pe 31 mai, perioadă în care vor executa activități marinărești specifice, la cheu, în portul militar Constanța.
În cele 28 de zile de practică ambarcată, viitorii maiștri militari de marină vor avea parte și de scurte ieșiri pe mare, cu durata de o zi.
Pe parcursul stagiului de pregătire marinărească, instructorii de la bord au misiunea de a le transmite viitorilor maiștri militari deprinderile practice de navigație și mentenanță a navei, de urcare în arboradă, de folosire a mijloacelor de semnalizare, de vitalitate, dar și să-i ajute să-și dezvolte simțul responsabilității, necesar fiecărui membru al echipajului.
Ca atare, elevii militari vor desfășura, la bord, atât cursuri teoretice, cât și practice, iar nivelul cunoștințelor asimilate va fi testat printr-un colocviu, pe care îl vor susține în ultima săptămână a stagiului.