22 Martie este Ziua Mondială a Apei

  • 22/03/2023

 

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei este accelerarea schimbării pentru a rezolva criza apei potabile și a sănătății. Potrivit site-ului oficial al ONU dedicat acestui eveniment global, disfuncționalitățile care apar în ciclul apei în natură subminează progresul în foarte multe situații care afectează zone vaste de pe glob, de la sănătate publică, la foamete, la egalitate de gen în ocuparea locurilor de muncă, de la educație la industrie și chiar de la dezastre la menținerea păcii.

Apa potabilă este o resursă esențială, indispensabilă, absolut vitală. În societățile civilizate, ferite de crize majore indiferent de natura lor, avem tendința să scăpăm din vedere importanța unei porții de apă.

Ca în fiecare an, elevii militari și-au luat în serios rolul de voluntari și, alături de partenerii noștri de la Comitetul National Roman pentru Drepturile Copilului Constanta, au participat la o acțiune de conștientizare a importanței conservării și protejării acestei resurse, astfel încât fiecare, prin mici obiceiuri introduse în rutina zilnică, să contribuim la accelerarea procesului care poate face ca zonele de pe glob acum afectate de lipsa apei potabile să fie aduse pe calea civilizației cât mai curând.

În acest spirit, elevii militari, cu sprijinul Auchan, au împărțit sticle cu apă îmbuteliată clienților aflați la cumpărături în cele două magazine Auchan din Constanța. Ei le-au amintit constănțenilor că astăzi este Ziua Mondială a Apei, o zi în care trebuie să conștientizăm că apa este o resursă limitată, care trebuie protejată și gestionată cu responsabilitate de noi toți, fără a face risipă.