Ziua Internațională a Sportului Militar

  • 17/02/2023

 

Elevii și personalul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au celebrat vineri, 17 februarie, în avans, Ziua Internațională a Sportului Militar.

Activititățile desfășurate în aer liber, pe platoul unității, au fost conduse de instructorul de educație fizică, m.m. cls a IV-a Bogdan Bercea. 

Ziua Internațională a Sportului Militar este sărbătorită, în fiecare an, pe 18 februarie, data constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar. Scopul principal al organizației sportive internaționale este de a evidenția importanța educației fizice și a activităților sportive pentru sănătate, dezvoltarea spiritului de echipă și fairplay.

Sub deviza „Prietenie prin sport”, militarii celor 140 de state membre ale acestei organizații participă în această zi la activități sportive indiferent de aptitudinile lor fizice, de grade, funcții, vârstă sau gen. Activitatea sportivă în Armata României este parte complementară a procesului de învățământ care contribuie la ridicarea nivelului de instruire al tuturor categoriilor de personal.