Ziua Armatei României în școli – 2022 | Primul popas: Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Constanța

  • 21/10/2022

 

Elev caporal Alberto Ion și fruntaș Georgiana Pescaru sunt absolvenți ai Liceului Teoretic „G. Călinescu” din Constanța și viitori maiștri militari de marină. Ieri, cei doi s-au întors în mijlocul foștilor colegi de liceu pentru a povesti despre viața de elev militar și despre motivele care i-au determinat pe ei să aleagă să schimbe hainele civile cu ținuta militară.

Liceenii i-au privit cu admirație, dar și cu respect. Georgiana a absolvit liceul în 2014, însă Alberto juca fotbal cu actualii elevi de liceu nu mai departe de acum un an. Georgiana este sportivă de performanță, iar opțiunea ei pentru o profesie care îmbină rigoarea, disciplina și responsabilitatea deplină a venit firesc, mulată pe caracterul ei puternic. Alberto este un tânâr ambițios, care a ales Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale cu gândul de a face ceva diferit, de a primi noi provocări, dar și cu gândul de a-și asigura viitorul din punct de vedere profesional. Provocările le primește la tot pasul. De la trezitul zilnic înainte de răsăritul soarelui, la instrucția de front, servicii și, cu siguranță, nu va uita prea curând experiența de două luni la bordul navei-școală „Mircea”, în Marea Mediterană.

Proiectul „Ziua Armatei în școli” ediția 2022 este coordonat în garnizoana Constanța de Centrul Militar Zonal Constanța și continuă, în școlile și liceele din municipiul Constanța și din împrejurimi până pe 20 octombrie. 

Foto: Adina Bocai