ABC-ul instrucției pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale

  • 15/09/2022

 

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale desfășoară, timp de 11 săptămâni, pregătirea militară generală și tactică, precum și pregătirea pentru formarea deprinderilor de comandă. Aceste activități includ instrucția de front și instrucția armelor. Sub coordonarea a cinci maiștri militari instructori cu experiență în Forțele Navale Române, cei 81 de elevi deprind noțiunile de bază ale viitoarelor lor calități de luptători, conducători de structuri militare mici și specialiști militari.

Pentru aproximativ trei sferturi dintre boboci este pentru prima oară când au ocazia să țină în mână o armă de foc. Cu răbdare și pricepere, instructorii îi ghidează pas cu pas în elucidarea elementelor care compun arma, precum și în ceea ce privește utilizarea ei în siguranță și cu precizia necesară pentru atingerea țintei.

Antrenamentele de instrucția tragerii preced sesiunile de trageri reale pe care elevii trebuie obligatoriu să le susțină înainte de a depune jurământul de credință față de Patrie și popor și de a dobândi, oficial, statutul de militar.

 

Foto: Cristian Vlăsceanu