Liga Maiștrilor Militari de Marină susține excelența și încurajează performanța

  • 05/09/2022

 

Ceremonia de deschidere a noului an școlar a însemnat un dublu motiv de bucurie și satisfacție pentru elev caporal Elena – Georgiana Stemate. Liga Maiștrilor Militari de Marină, prin președintele său, M.m.pr.(r) Adrian Cristocea, i-a acordat elevei bursa semestrială „Maistru militar clasa a II-a Gheorghe Cătălin Rădoi” ca răsplată pentru faptul că s-a clasat prima în ierarhia mediilor din anul său de studii.

Elena-Georgiana Stemate a împlinit, recent, 21 de ani, iar la finalul acestui an școlar va absolvi, deopotrivă, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și Facultatea de Contabilitate și informatică de gestiune, a Universității „Transilvania” din Brașov. Încă de la intrarea în școală, tânăra s-a remarcat prin tenacitate, debordând, în același timp, pasiunea pentru haina militară. S-a dovedit că vocația pentru cariera armelor o avea în sânge, transmisă de la bunicul său, militar de carieră. Însă moștenirea unei pasiuni nu îți garantează calea către succes, dacă nu ești dispus să muncești pentru asta. Georgiana Stemate a înțeles acest fapt, iar sârguința i se reflectă acum în rezultatele școlare.

Bursa „Maistru militar clasa a II-a Gheorghe Cătălin Rădoi” a devenit tradiție de mai bine de un deceniu, fiind un omagiu adus nemuririi forței de a inspira a unui erou căzut, din păcate, la datorie. Slt (pm) Cătălin Rădoi, militar în Forțele Navale pentru Operații Speciale, și-a pierdut viața în tragicul accident aviatic din iulie 2010, de la Tuzla. Toți cei care îi păstrează vie memoria își amintesc despre acest tânăr că era prin sine însuși o forță, un om cu o voință și o determinare ieșite din comun și care reușea, de cele mai multe ori, să ridice orice făcea la nivelul excelenței. Pentru a păstra vie flacăra acestor valori care l-au făcut remarcabil pe militarul Cătălin Rădoi, văduva acestuia și Liga Maiștrilor Militari de Marină premiază, de două ori pe an viitorii maiștri militari de marină cu bursa care îi poartă numele.