Festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2022-2023

  • 05/09/2022

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a găzduit luni, 5 septembrie, ceremonia de inaugurare a noului an de învățământ 2022-2023. În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a părinților și prietenilor, cei aproape 200 de elevi militari de anul I și anul al II-lea și-au ocupat locul în formație, cu emoția și optimismul specifice unui nou început.

După ce le-a urat bun-venit elevilor de anul I și bun regăsit elevilor de anul al II-lea, comandantul școlii, comandorul Nicu Chirea, le-a adresat câteva cuvinte menite să îi călăuzează în parcursul școlar aflat la debut: „Ați ales profesia de maistru militar de marină cu gândul la un viitor stabil și previzibil. Îl veți avea. Încă de la început, noi vă cerem să conștientizați că nu ați ales o profesie la îndemână într-un domeniu oarecare. Armata României și hainele militare pe care le purtați astăzi n-ar reprezenta nimic fără rigoare, disciplină și respect”.

De departe cele mai intense trăiri le-au avut elevii de anul I, cei care abia au încălțat pentru prima oară bocancii militari și au îmbrăcat ținuta de instrucție a Forțelor Navale Române. Cu toate acestea, bobocii au dat dovadă de stăpânire de sine, fapt care s-a văzut în siguranța cu care fiecare dintre ei își strângea la piept arma din dotare.  „Ziua aceasta marchează pentru noi începutul formării profesionale și momentul în care ne luăm angajamentul solemn, în fața dumneavoastră, că vom da dovadă de seriozitate și responsabilitate în educație și că vom face tot posibilul să fim o promoție excepțională de maiștri militari de marină. Suntem conștienți și totodată bucuroși că avem șansa să ne pregătim într-o școală postliceală militară modernă și cu o tradiție bogată în peisajul educațional românesc”, au fost cuvintele adresate audienței de reprezentantul elevilor de anul, Alin-Ștefan Dragomir, cel care a obținut cea mai mare medie de admitere la concursul de anul acesta.

Un alt semn al vocației și pasiunii care i-a îndrumat către o carieră a armelor a fost momentul final al defilării tuturor subunităților de elevi, când „bobocii” au ținut cadența cu aceeași pricepere ca și colegii lor mai experimentați, din anul al II-lea.

Întreg echipajul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale le-a împărtășit bucuria și s-a simțit mândru alături de ei. De aceea, le urăm tuturor elevilor, precum și cadrelor didactice și instructorilor militari un an școlar încununat de succese, iar urarea n-ar fi completă fără tradiționalul „Bun cart înainte!”.