Prima zi în uniforma militară

  • 31/08/2022

 

Zi copleșitoare și de neuitat pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Tinerii care au promovat examenul de admitere și toate probele de selecție s-au prezentat miercuri, 31 august, la unitate pentru a se familiariza cu noul stil de viață condus după regulamentele militare.

Încă din prima zi, bobocii au fost echipați cu ținuta de instrucție, au fost repartizați pe plutoane și au trecut în revistă, îndrumați de instructorii militari și de elevii gradați pe batalion, ABC-ul instrucției militare.

Tot luni, elevii de anul I au făcut cunoștință cu echipa de comandă a unității. Comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Nicu Chirea, a ținut în fața elevilor o alocuțiune prin care le-a urat bun venit în echipajul școlii, în marea familie a Forțelor Navale Române și le-a expus, pe scurt, așteptările pe care instituția le are de la cei care îi trec pragul.

Emoțiile noului început sunt firești și trecătoare, însă satisfacțiile perseverenței în cariera militară sunt pentru totdeauna. Mult succes tuturor elevilor militari în noul an de învățământ!