Elevii de anul I participă la marșuri de recunoaștere costieră

  • 22/06/2022

 

În perioada 20 – 22 iunie, elevii militari de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au asistat la o misiune de recunoaștere costieră desfășurată de nava maritimă de cercetare hidrografică „Cpt.cdor. Al. Cătuneanu”, în contextul pregătirilor ce au loc pentru Ziua Marinei Române 2022.

Timp de trei zile, în serii de câte 40, elevii militari, însoțiți de un instructor au ieșit pe mare la bordul NMH „Cpt.cdor. Al. Cătuneanu”, unde le-au fost prezentate echipamentele specifice de la bord, unele dintre ele unice la nivelul Forțelor Navale Române. Alături de instructorii care i-au însoțit la bord, elevii militari au avut la dispoziție timp și resurse pentru a pune în aplicare și câteva dintre noțiunile studiate anterior. De exemplu, elevii care au ieșit pe mare în cea de-a doua zi a misiunii, au exersat echiparea pentru rolurile la vitalitatea navei și li s-a explicat, încă o dată, aplicat, care este destinația și importanța fiecărei piese care compune echipamentul, precum și modul corect de utilizare.

Pentru elevii de anul I, experiența a fost de bun augur, în special pentru că le-a dat ocazia să facă o comparație între activitățile desfășurate la bordul NS „Mircea” și cele de la bordul unei nave militare.