Întâlnirea elevilor și studenților militari cu foști și actuali conducători ai Marinei

  • 02/06/2022

O sută de elevi militari de anul I, însoțiți de comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Nicu Chirea, au participat joi, 02 iunie, în aula Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, la o întâlnire inedită cu doi foști șefi ai Statului Major al Forțelor Navale, amiralii în rezervă Traian Atanasiu și Alexandru Mîrșu și cu actualii comandanți ai Flotei și Flotilei Fluviale, amiralii Valentin Iacoblev și Cornel Rogozan.

Elevii militari au avut ocazia să afle aspecte neștiute de ei până acum despre activitatea unităților luptătoare din Forțele Navale Române, un demers menit să îi ajute să își contureze opțiunile către care se vor orienta în momentul absolvirii.

Elevii militari au apreciat în mod deosebit deschiderea ofițerilor și pasiunea cu care au vorbit despre rolul fiecărei categorii de personal din Forțele Navale Române. De asemenea, elevii și studenții participanți la activitate au avut oportunitatea de a-și satisface curiozitățile referitoare la viitorul profesional care îi așteaptă prin întrebările adresate amiralilor.

Inițiativa acestor întâlniri ale elevilor și studenților militari cu actuali și foști comandanți ai Marinei îi aparține actualului șef al Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait și are scopul de a reconfigura valențele oferite învățământului militar de marină.

Foto:  Lt. Adina Bocai (ANMB)