Premiul I la conferința TEHNONAV JUNIOR ediția a XI-a & DIGITAL ING ediția a II-a

  • 26/05/2022

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale ajung, din nou, pe podiumul Conferinței Naționale a Studenților și Elevilor din Domeniul Științelor Inginerești – TEHNONAV Junior, a cărei a XI-a ediție s-a desfășurat, la Constanța, între 24 și 26 mai.
Laureații premiului I de anul acesta, la secțiunea „Preambul ingineresc” sunt elevii Nicolae Lazer și Liviu Șandru, coordonați de prof. Irina Pavel. Lucrarea cu care echipa de viitori maiștri militari de marină a impresionat juriul se intitulează „Sistemele de protecție ale turbinei «Olympus TM-3B»” .

Potrivit prof. Irina Pavel, succesul proiectului înglobează aportul unei echipe mai extinse, formate din dascăli și militari care au pus în practică deviza Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale: „Mai mult decât profesie, PASIUNE”. „Domnii comandori  Valentin Nae și Vladimir Ablai merită acest premiu în egală măsură cu cei menționați pe diplomă, pentru sprijinul imens pe care ni l-au oferit în fiecare etapă a elaborării acestui proiect. De asemenea, îi suntem recunoscători domnului M.m.pr.(r) Adrian Gîrbă, care le-a împărtășit elevilor din experiența dumnealui în ceea ce privește caracteristicile turbinei Olympus TM-3B pe care o regăsim la fregatele de tip T-22. Acest fapt i-a ajutat pe cei doi tineri să înțeleagă mai bine problematica abordată și să răspundă corect întrebărilor pe care le-au primit în cadrul conferinței”, afirmă prof. Irina Pavel.

TEHNONAV Junior este un eveniment desfășurat anual, organizat de Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă din cadrul Univeristății „Ovidius” din Constanța, adresat studenților și elevilor care studiază sau sunt pasionați de domeniul științelor inginerești și care încurajează cercetarea științifică în pregătirea și perfecționarea viitorilor ingineri.