Mărțișoare pentru constănțence

  • 01/03/2022

 

Vremurile tulburi își pot recăpăta limpezimea doar cu ajutorul oamenilor buni, cu intenții nobile. În timp ce iarna își dădea ultima suflare afară, pe 1 Martie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au devenit din nou vestitorii primăverii, pentru constănțencele aflate la cumpărături în  Centrul Comercial Auchan Constanța-Vivo!.

Marinarii militari le-au împărțit doamnelor și domnișoarelor câte un mărțișor și un strop de dulce pentru a readuce în conștiința oamenilor ideea de normalitate.

În prima zi de primăvară, alături de partenerii noștri de la Comitetul National Roman pentru Drepturile Copilului Constanta și Auchan Constanța am reușit să reluăm o tradiție frumoasă, întreruptă până acum doar de restricțiile impuse de pandemie.

Mărțișorul este o tradiție frumoasă pe care românii o păstrează din vremuri imemoriale. Ce știm însă cu certitudine este semnificația șnurului alb-roșu: el înseamnă iubire, înseamnă optimism, înseamnă triumful luminii și căldurii soarelui asupra asprimii gerului din lunile întunecate de iarnă. 

Dăruiți mărțișorul, purtați mărțișorul, lăsați-vă purtați de semnificația lui mistică pentru a redescoperi rădăcinile care ne unesc pe toți și ne fac să fim puternici!