Locul 5 la Campionatul Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ

  • 19/10/2021

În perioada 15 – 18 octombrie s-a desfășurat, în garnizoana Râmnicu-Vâlcea, etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale a Campionatului Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ.

La competiție au participat opt loturi sportive ale următoarelor instituții militare de învățământ: Institutul Medico-Militar București, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța. Fiecare lot a avut în componență patru sportivi și trei sportive.

Echipa Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, formată din elevii Marin Moldovan, Claudiu Brindea, Leonid Antonov, Viorel Moise, Mioara Cristea, Mihaela Chirică și Cristina Spătaru s-a clasat pe locul 4 la feminin și pe locul 5 la general. Echipa a fost coordonată de instructorul de educație fizică al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, maistru militar clasa a IV-a Bogdan Bercea, cel care afirmă: „m-am străduit să compun un lot din cei mai valoroși elevi militari de anul II și sunt mulțumit de performanța pe care am obținut-o, ținând cont că restul echipelor au avut avantajului unui antrenament mai complex în domeniul orientării”.

Satisfăcuți de prestația lor, dar și încântați de întreaga experiență în sine au fost și elevii, fiecare dintre ei aflându-se la prima experiență de acest gen. „A fost o experiență de neuitat, pe care aș vrea să o mai trăiesc. Am fost eu împreună cu imprevizibilul, o hartă și o busolă”, afirmă soldat Marin Moldovan.

„A fost ceva deosebit și foarte relaxant, din punctul meu de vedere. Întreaga aventură în pădure... Am obținut doar locul 21 la masculin, dar sunt mulțumit de cum m-am descurcat, mai ales pentru prima dată la un astfel de campionat”, crede soldatul Viorel Moise. Mihaela Chirică a fost surpriza lotului, reușind să ocupe locul 4 în clasamentul feminin. „A fost greu, trebuie să recunosc. Dar a fost și frumos în același timp. Ne-a prins bine experiența și faptul că am avut ocazia să interacționăm cu alți colegi de la școlile militare și de la academii. A fost un schimb de experiență interesantă și am căpătat noi abilități”, afirmă eleva. Pasionat de sport și mereu determinat să își depășească limitele, elev caporal Claudiu Brindea spune că experiența a fost cu adevărat unică și „este ceva ce merită povestit prietenilor! A fost un traseu dificil, în special din cauza vremii, care n-a prea ținut cu noi, dar cred că ne-am descurcat onorabil. Mie chiar mi-ar plăcea să am ocazia să repet o astfel de exepriență”.