Prima sesiune reală de tragere pentru elevii de anul I

  • 06/10/2021

 

Stăpânirea de sine a fost cuvântul de ordine, miercuri, 6 octombrie, în poligonul de tragere de la Capu Midia, unde elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut parte de prima lor sesiune de tragere cu armamentul din dotare.

„Emoții nu pot să spun că am avut. M-am concentrat foarte mult pe ceea ce aveam de făcut. Acolo, pe aliniamentul de tragere, eram preocupat să ascult comenzile care ni se dădeau și să îmi amintesc perfect pașii pe care i-am învățat la instrucția tragerii. Recunosc, după ce primul glonț a ieșit pe țeava pistolului mitralieră căutându-și traiectoria spre țintă, am realizat responsabilitatea pe care o impune arma. Mi-am dat seama că este de ajuns o singură apăsare pe trăgaci pentru a curma o viață. Dar nu, nu am avut emoții. Am ales să devenim militari, iar arma este pentru noi un instrument indispensabil”, crede elev Radu Paraschiv. Răspunsuri similare cu cel oferit de Radu au și colegii săi, tineri care au visat să îmbrace haina militară, să țină arma în mână și, la nevoie, să apere țara chiar cu prețul vieții.

Elev Miruna Huțanu se află și ea printre cei care astăzi au apăsat prima dată pe trăgaciul unei arme. Dar, la fel ca și colegii ei băieți, fata spune că experiența a fost plină de adrenalină, dar a fost și confirmarea curajului de care este capabilă și a faptului că a făcut alegerea corectă, când a decis să îmbrace haina militară. „Da, a fost inedit, a fost interesant, dar nu, nu am avut emoții. Am fost pur și simplu atentă să nimeresc ținta într-un mod eficient. Mă așteptam ca reculul armei să fie mai puternic, dar totul a decurs foarte bine, firesc, exact cum ni s-a explicat la instrucția pentru tragere”, afirmă eleva.

Le dorim elevilor noștri ca disciplina, curajul și concentrarea de care au dat dovadă la prima lor activitate de acest gen să fie mereu ingredintele rețetei succesului în carieră.