Locul I la Festivalul Național de Romanțe și Poezie „Raposodii de toamnă”, secțiunea Poezie

  • 30/09/2021

Delicatețea versurilor scrise cu deplină măiestrie, emoția autentică redată prin glas, dar reflectată și-n priviri nu câștigă doar inimi, ci și premii. Elev caporal Elena-Iuliana Tudoran, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”, desfășurat în perioada 28-30 septembrie, la Câmpulung Muscel, jud. Argeș.

Concursul, aflat la cea de-a XV-a ediție, organizat de Cercul Militar Câmpulung, a reunit sub cupola Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Muscel interpreți și recitatori din întreaga țară și de la toate categoriile de forțe din Armata României.

Marina militară a fost reprezentată, pentru prima dată în competiție, de eleva de anul II a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Iuliana Tudoran a impresionat publicul și juriul cu interpretarea într-o notă inedită și profund emoționantă a poeziilor „Amurg de toamnă” de Lucian Blaga și „Lied” de Al.O. Teodoreanu.

Elena-Iuliana Tudoran are 19 ani și este din județul Iași. Este o moldoveancă autentică, în gândire, în simțiri și în trăiri, iar modul ei preferat de exprimare este arta teatrală și a recitării poeziei. Premiul obținut anul acesta la Câmpulung Muscel, vine să completeze palmaresul început în 2020, când i-a fost acordat Marele premiu și trofeul festivalului, la Concursul interjudețean de interpretare lirică eminesciană „Floare albastră”, de la Iași.