Elevii militari, în stagiu de practică la navele militare

  • 14/06/2021

În perioada 14 iunie – 14 iulie, elevii militari de anul II de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale desfășoară stagiul de practică la unități de nave din porturile militare Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila.

În funcție de specialitățile studiate în cei doi ani de școală, elevii militari sunt repartizați la posturile de luptă, unde fiecare dintre ei are parte de îndrumarea personalului militar specializat, pentru a-și pune în aplicare cunoștințele.

Stagiul de practică la bordul navelor militare reprezintă penultima treaptă pe care viitorii tehnicieni militari o au de parcurs înainte de examenul de certificare profesională și, firește, de absolvire.

Chiar și în condițiile restricțiilor și limitărilor impuse de starea de alertă generată de pandemia de coronavirus, Statul Major al Forțelor Navale și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale depun toate eforturile necesare pentru desfășurarea optimă și la stardarde actuale a instruirii fiecărei noi promoții de maiștri militari de marină. Acest fapt implică inclusiv demersuri pentru ca elevii militari să poată satisface în condiții normale stagiile de practică la bordul navelor unde, după absolvire, vor încadra funcții.