Comemorarea Zilei Eroilor

  • 10/06/2021

 

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a comemorat joi, 10 iunie, Ziua Eroilor printr-un apel solemn pe platoul unității, la care au luat parte întreg batalionul de elevi, personalul militar și civil. În cadrul ceremoniei, locțiitorul comandantului, căpitan-comandor Valentin Nae, a susținut o alocuțiune despre semnificația Zilei Eroilor și importanța rememorării jertfei înaintașilor noștri.

Comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandor Nicu Chirea, a reprezentat instituția la ceremonia care a avut la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, din Cimitirul Central din Constanța.

O delegație a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, compusă dintr-un maistru militar și patru elevi, a reprezentat învățământul postliceal de marină la evenimentul oraganizat astăzi în comuna Ciurea din județul Iași, pentru comemorarea celor peste 1000 de martiri care și-au pierdut viața în tragedia feroviară din ianuarie 1917, în timp ce încercau să scape din calea ororilor Primului Război Mondial. În trenul morții s-a aflat atunci și căpitan-comandorul Alexandru Cătuneanu, ofițerul care a pus bazele Hidrografiei românești. Astăzi, la Ciurea, în prezența reprezentanților autorităților locale și a reprezentanților conducerii Statului Major al Forțelor Navale a fost dezvelit un bust al comandorului Cătuneanu, în parcul „Ciurea 1917”. Evenimentul a fost un prilej pentru elevii militari să discute cu tinerii din comuna ieșeană și despre avantajele carierei de maistru militar în Forțele Navale Române.