Examene de final de semestru pentru cea mai nouă promoție de maiștri militari de marină

  • 02/06/2021

 

Elevii de anul al II-lea ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale susțin, în perioada 02-11 iunie examenele de final de semestru. Acestea sunt ultimele testări pe care elevii militari le au de promovat înainte de examenul final de absolvire.

„Fără emoții, de această dată. Este ultima noastră sesiune de examene în calitate de elevi militari. Suntem bine pregătiți, am avut la dispoziție suficient timp pentru a aprofunda materia, așa că subiectele nu ar trebui să ni se pară prea dificile”, susține elev caporal Anne Mary Dumbravă.

„Suntem pregătiți. Nu ne sperie subiectele deoarece fac parte din materia pe care am studiat-o. Profesorii noștri s-au preocupat să parcurgem tot ce era necesar să învățăm înainte de finalizarea cursurilor. Am fost suficient de norocoși să putem continua cursurile față în față, am avut acces la tehnica din cabinete și laboratoare, ne-am dat tot interesul, iar acum așteptăm ca acest fapt să se reflecte și în notele pe care le vom obține în urma acestei sesiuni”, afirmă elev caporal Mihăiță Orășanu.

De luni, 14 iunie, viitorii maiștri militari de marină încep stagiul de practică de o lună la navele militare din porturile Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila. La întoarcerea din stagiu, elevii susțin examenul pentru obținerea certificării profesionale și a brevetului de maistru militar.