Alarmă de incendiu

  • 20/05/2021

 

Exercițiile de vitalitate și deprinderea modului corect și eficient de acțiune în situații de urgență sunt esențiale la bordul navelor de luptă, dar se dovedesc utile oricând și la uscat sau, mai bine zis, în viața de zi cu zi.

De aceea, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale acordă o atenție sporită instruirii elevilor militari pentru ca aceștia să fie capabili să intervină pentru stingerea unui incediu ori pentru acordarea primului ajutor când situația o impune.

Pe platoul din curtea unității s-a desfășurat, joi, 20 mai, un exercițiu amplu de alertare, organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al Județului Constanța, la care au luat parte pompieri, cu o autospecială de stingere a incendiilor, precum și paramedici, cu o autosanitară SMURD.

Astfel de exerciții de alertare au loc anual, iar menirea lor este de a instrui personalul militar și civil al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale și în egală măsură elevii, pentru a ști exact pașii de urmat în cazul producerii unui accident sau a unui eveniment grav în interiorul unității.