Prezentarea unităților de nave din componența Flotilei Fluviale

  • 18/05/2021

 

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut ocazia să afle, marți 18 mai, informații despre specificul unităților de nave din componența Flotilei Fluviale, prezentate chiar de către militari cu vastă experiență.

Doi ofițeri și trei maiștri militari le-au vorbit, pe rând, elevilor despre tipurile de nave din dotarea flotilei, tipuri de armament și echipamente care se găsesc la bordul acestor nave, precum și despre oportunitățile de carieră deschise în cadrul unităților militare fluviale pentru proaspeții absolvenți.

Flotila Fluvială este o structură militară navală unică în Europa, dar și în interiorul NATO. Unitățile de nave din componența flotilei, situate la Brăila și la Tulcea, precum și Regimentul de Infanterie Marină, de la Babadag, traversează un proces de modernizare pentru alinierea la cele mai actuale standarde internaționale. Ca atare, viitorii maiștri militari de marină care vor opta pentru cariere la bordul navelor de luptă fluviale vor avea ocazia să opereze tehnică nouă și astfel să își pună în valoare cunoștințele acumulate în școală.